sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Crossfit Level 1-koulutus takana!Kahdeksan sataa euroa ja kilometriä köyhempänä, mutta uskomaton viikonloppu takana! 

Varoitus:Tämä kirjoitus saattaa sisältää ylenpalttista hehkutusta ja ylitsevuotavaa innostusta, joten jos et kestä niin kannattaa tässä vaiheessa sulkea selain :)

Crossfit level 1-koulutus

Elikkä takana loistoreissu Tampereelle Reebok Crossfit 33100:lle jossa järjestettiin Crossfit Level 1-trainer koulutus. Koulutus oli kaksipäiväinen ja piti sisällään luentoja ja erittäin paljon käytännön harjoituksia jossa ainakin itsellä tapahtui mahtiluokan ahaa-elämyksiä. Ensinnäkin tajusin sen, että mulla on paska kyykky, tai "immature" niinkuin yksi kouluttajista sen ilmaisi. Käytännössä se näkyy mulla alaselän pyöristymisenä kyykyn ala-asennossa. Tätä tautia vastaan mut pistettiin kyykkyterapiaan eli seinää vasten tekemään kyykkyjä hitaasti ja rauhallisesti ja haettiin asento jossa selkä pysyy kasassa ja pystyasennossa. Täytyy ehdottomasti jatkaa terapiaa itsenäisesti.

Toinen ahaa-elämyksistä liittyi maastavedon lähtöasentoon. Jostain syystä nyt löysin semmoisen asennon mistä vetäminen tuntui todella luonnolliselta ja pystyin kiinnittämään huomiota selän asentoon todella hyvin. Okei, tankona oli pelkkä puukeppi, mutta silti tuntu et aivot ja lihakset hiffasivat jotain. 

Molempina päivinä tehtiin myös yhdet varsinaiset treenit. En kuitenkaan pilaa yllätystä jos suunnittelet kurssille osallistumista, mutta paljastan että thrusterit ja med ballit tulivat tutuiksi :). Kakkospäivän treenin ideana oli tehdä setti parettain niin, että toinen tekee ja toinen valmentaa vieressä heitellen vinkkejä kaverille. Yllätyin siitä, kuinka luonnolliselta tuntui heittää tuntemattomalle kaverille tipsejä ja huomata, että ne myös toimivat :)


Kouluttajat

Kouluttajat olivat todellisia ammattilaisia ja älyttömän mukavaa sakkia. Yksi kouluttajista oli Jami Tikkanen joka pyörittää omaa salia Lontoossa ja valmentaa mm.Annie Thorisdottiria eli kaksinkertaista Crossfitin maailmanmestaria. Jamin setit, kuten kaikkien muidenkin, olivat täyttä timattia ja ilotulitusta!

Koko kouluttajaryhmä, samoin kuin koulutettavat, olivat hyvin kansainvälistä sakki joka toi oman lisämausteensa koulutukseen. Paikalla oli porukkaa ainakin jenkeistä, Italiasta, Ruotsista, Venäjältä, Puolasta, Virosta ja Norjasta. Oma parini oli virolainen voimistelijataustainen kaveri, jolta sain jäätäviä tipsejä leukoihin ja muscle uppeihin. 

Reebok Crossfit 33100 toimi tilaisuuden isäntäboxina ja puitteet olivat kyllä hyvät. Sali oli tarpeeksi iso ja "suorituspaikkoja" tarpeeksi. Salin omistajat olivat myös loistoporukkaa. Suosittelen testaamaan jos eksyt Tampereelle päin. Iso kiitos isännille!

Ainoa mikä jäi hieman harmittamaan viikonlopusta oli ravintopuoli. Lounastunnilla tuli pieni paniikki ja ennakkovinkeistä huolimatta päädyin pienoisiin paniikkiratkaisuihin. Sunnuntaina unohdin kaiken lisäksi vielä eväät kotiin, joten olin koko päivän yhden kerrosvoileivän ja cashew-pähköiden varassa. Kotimatkalla lähtikin sitten täysin lapasesta ja survoin naamaani Teboililla kerroshampurilaisen ja ranskalaiset.

Kuvassa molemmat ruokapaikat vierekkäin, R-kioski ja Pyynikin herkku

                                  

Loppuyhteenvetona sanoisin, että jos sinua kiinnostaa yhtään osallistua kurssille niin kannattaa ilmoittautua heti riippumatta siitä haluatko vain kehittyä Crossfittaajana tai onko sinulla tavoitteita esim. valmennuksen tai oman salin perustamisen suhteen. Kurssi maksoin 1000 dollaria ja ajomatkaa tuli yhteensä la-su välisenä aikana 800 kilometriä, mutta oli se sen arvoista :). 


Kuvassa: Talvinen Tampere


Ensi viikko menee lomaillessa joten treenaukseen on enemmän kuin paremmat mahdollisuudet. Aatto ja joulupäivä menee varmaan survoessa kinkkua naamaan, mutta maanantaina ja loppuviikosta sykitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti