tiistai 10. helmikuuta 2015

Winter War 2015- kisakooste

Kooste Winter War 2015-kisoista Tampereelta (6-7.2.2015)
Kisasivut (linkki)
Tulokset (linkki)

Winter War 2015 on nyt taputeltu ja viime vuoden tapaan suomen kovakuntoisimmiksi kruunattiin Saara Laaksonen ja Mikko Aronpää. Itse olin paikan päällä katsomassa ja kannustamassa Vantaalta lähteneitä kisaajia. Kisailijoiden urakka starttasi tuttuun tyyliin jo perjantai-iltana, seuraavat lajit olivat lauantaiaamuna joten samalla palautumisen rooli nousi varmasti korkealle.


Innokkaita katsojia riitti


Ensimmäinen laji
10 MIN AMRAP:
1500m/1250m soutu
Maksimimäärä yleisliikkeitä soutulaitteen yli

Ekassa lajissa siis miehet soutivat 1500 metriä ja naiset 1250. Tämän jälkeen loppuaika tehtiin yleisliikkeitä soutulaitteen yli. Miehissä Kovimman tuloksen ykköslajissa teki Joosua Eskelinen, jonka 82 burpeeta on jäätävä määrä ja sitä olis myös naisten kärkitulos eli Mila Nurmisen 86 burpeeta. 


Toinen laji
 Noin 3km juoksu aikaa vastaan

Yleisliikkeiden jälkeen kilpailijat lepäsivät hetken ja sen jälkeen juoksivat noin kolmen kilometrin matkan. Miehissä kovimman ajan pinkoi Jukka-Pekka Peltonen aikaan 12:40 ja naisissa Cf vantaata edustava Meri Savolainen aikaan 13:18. Kun ottaa huomioon, että pohjalla oli tiukka soutu ja yleisliikkeitä niin kärkiajat olivat todella kovia. Kokonaisuutena jokseenkin vastenmielinen ajaus yhdistää soutua, burpeita ja juoksua :)


Assault bikeKolmas Laji
7 min AMRAP
15 kaloria assault bikellä
12 swing 32/24
9 chest-to-bar/leuat

Varsinainen kisapäivä lähti lauantaina liikkeelle heti aamusta. Mukana oli ensimmäistä kertaa assaul bike (eräänlainen kuntopyörä), joka on rapakon takana jo tutumpi näky, mutta täällä päin uudempi tuttavuus. Varmasti suurin osa kilpailijoista testasikin laitetta ensimmäistä kertaa nyt lauantaina.

Laji oli muuten klassinen crossfit-treeni eli 7 minuutin amrap, jossa ensin pyöräiltiin 15 kaloria, sen jälkeen 12 kahvakuulaswingiä ja loppuun 9 chest to bar-leukaa (naisilla leukoja). I

Itse en ole koskaan testannut tuota assault bikea, mutta ilmeistä päätellen kyyti ei ollut kovin mieluisaa. Ekan kierros näytti menevän vielä kohtuullisen rauhallisesti, mutta tokasta kiekasta eteenpäin porukalla oli aika tuskaiset ilmeet. 

Miehissä tämän eventin voitosta käytiin Mikko Ojalan ja Björn Kullbergin välillä tiukka kamppailu, lopulta Ojalan tulos oli kaksi toistoa enemmän. Tasaista menoa.

Naisissa lajivoiton vei Tiina Taavela 143 toistolla. Eroa seuraavaan oli peräti 22 toistoa joten aika selkeä voitto.Neljäs laji 4 kierrosta:
  50 tuplanarua/5 m käsilläkävelyä
Time cap: 6 min

Käsilläkävelyä ei pääse näköjään millään karkuun. Karsinnoissa testattiin käsilläseisontaa ja nyt piti kävellä katkeamatta viiden metrin matka, joka oli tyly lisä. Viiden metrin pätkiä tuli yhteen neljä ja välissä 50 tuplahyppyä. Harmitti katsoa kun usealla kilpailijalla jäi kävelyt ekaan tai tokaan pätkään ja käytännössä samalla murenivat haaveet finaalipaikoista. 
Miehissä Aleksi Hakunti painoi koko matkaan 2:48 perässään muutaman sekunnin hitaampi Mikko Ojala. Naisissa piikkipaikan vei Saara Laaksonen ja kakkospaikan Meri Savolainen.

Viides laji
Tempauksen ja rinnallevedon maksimit. Kumpaankin kaksi yritystä.

Viidennessä lajissa haettiin tempauksen ja rinnallevedon ykösmaksimit. Kilpailijoilla oli kumpaankin nostoon kaksi yritystä ja aloituspainoja ei saanut vähentää mikäli ensimmäinen nosto epäonnistui. Tässä omien rajojen tunteminen korostui ja moni jäikin ilman tulosta kun jompikumpi nosto epäonnistui.

Miehissä voiton vei Aleksi Vihonen jonka 160 kilon rinnalleveto aiheutti kohahduksen ympäri katsomoa. Jäätävät kilot ja olihan tuo nosto kieltämättä yksi lauantain kohokohdista. Huikea suorituksen teki myös Ville Hänti joka 110 tempauksessa ensin epäonnistui, mutta kerkesi vielä aikarajan puitteissa tehdä onnistuneen noston. Seuraavaan nostoon hän lisäsi vielä 10 kiloa ja onnistui. Selkeästi henkisestikin kova kilpailija, jonka suoritukset tekivät meikäläiseen vaikutuksen jo viime vuoden Unbroken-kisoissa.Melkein

Naisissa kovimman tuloksen teki Marianne Saarhelo jonka 97,5 kilon rinnalleveto oli komeaa katsottavaa. Mariannen perässä tulivat Saara Laaksonen, Emilia Leppänen ja Vantaan Tiina Rinne kaikki kovilla tuloksilla.

Lajit 6-8 (semifinaali) 3 x 4 min time cap
4/2 VOIMAVETOA RENKAILLA
8 RINNALTA YLÖSTYÖNTÖÄ 70KG/45KG 12 BOKSIN YLITYSHYPPYÄ 75CM/60CM 4/2 VOIMAVETOA TANGOLLA
8 RINNALTA YLÖSTYÖNTÖÄ 70KG/45KG 12 BOKSIN YLITYSHYPPYÄ 75CM/60CM

Tässä lajissa ylläoleva treeni kohtiin kolme kertaa ja jokaisesta sai erikseen pisteet. Miehissä Aronpää dominoi lajia ja vei voitot kaikista kolmesta erästä. Samoin naisissa Laaksonen otti kolmoisvoiton, perässä jokaisessa erässä Mila Nurminen komealla suorituksella. Tässä lajissa muscle upit olivat monelle vaikeita ja käytännössä tie finaaleihin tyssäsi jos ei muscle upit kulkeneet.

Finaali
Aikaa vastaan:
50 THRUSTER 50KG/35KG
30 KAHVAKUULATEMPAUS 32.5KG/20KG
40 VARPAAT TANKOON
20M ASKELKYYKKYKÄVELYÄ AKSELI PÄÄN YLÄPUOLELLA 70KG/45KG

Veikkasin, että finaalissa nähdään sekä toes to bareja, että oh-askelkyykkyjä ja näinhän siinä kävi. Askelkyykyt missä muodossa tahansa sopii hyvin juuri finaalilajiksi, sillä se mahdollistaa kunnon yleisöystävälliset kaksinkamppailut. Semmoinen nähtiin nytkin kun Laaksonen ja Leppänen menivät rinta rinnan loppuun asti ja jostain syystä kummallakin putosi tanko juuri ennen maalia. Vaikutti siltä, että he luulivat jo olevansa maalissa kunnes tajusivat että matkaa on vielä jäljellä. Leppänen kerkesi ottaa tangon ensimmäisenä vala-asentoon ja kyykkäsi itsensä ensimmäisenä maaliviivan yli. Laaksosen tuli finaalissa kakkoseksi, mutta otti kokonaiskisasta ylivoimaisen voiton.Miehissä ei nähty ihan samanlaista kaksinkamppailua sillä Aronpää tuli maaliin noin 45 sekuntia ennen kakkoseksi tullutta Joosua Eskelistä. Aronpäälle myös kokonaiskisasta ylivoimainen voitto, Eskelinen sijoittui hienosti toiseksi ja Matti Knaapi kolmanneksi. Naisissa Laaksosen perässä olivat Mila Nurminen ja Annika Vahomäki.

Mitä jäi käteen?

  • Kisat olivat loppupeleissä aika klassista crossfittiä. Koneisto merkitsi mielestäni tänä vuonna enemmän kuin voima.

  • Aronpään ylivoima tuli meikäläiselle hieman yllätyksenä. Viime vuonna hänet laitettiin aika koville, mutta tänä vuonna hän oli ylivoimainen, siitä ei pääse mihinkään.

  • Assault bike oli hyvä ja yllättävä veto. Ehkä ensi vuonna nähdään jo tälle vuodelle veikkaamani atlas-kivet tai hiekkäsäkit

  • Sekä naisissa, että miehissä oli valtavia eroja rinnallevedon ja tempauksen maksimeissa. Lohduttavaa omasta näkökulmasta oli se, että osalla tempauksen lähtöpainot olivat lähellä mun pr-rautoja :)

  • Kisajärjestelyt olivat loistavat. Happi oli hallissa erinomainen ja pitkän päivän päätteeksi oli vielä pirteä olokin. Ainoa mitä jäin kaipaamaan niin livenä päivittynä tulostaulu screenillä olisi kova juttu.
1 kommentti: