maanantai 10. marraskuuta 2014

Unbroken-kisaraportti katsomosta

Lauantaiaamuna pärähti kello soimaan epäihmilliseen aikaan ja pikaisen aamupalan jälkeen nokka kohti Espoonlahden uimahallia. Jostain syystä aina unohdan kuinka kauan Espooseen kestää ajaa ja unohdan myös aina budjetoida parit eksymiset. Saavuin siis paikalla reippaasti myöhässä ja kerkesin nähdä ensimmäisestä lajista vain miesten viimeisen erän suoritukset.

Ensimmäinen laji

4 Rounds For Time; 12 Lateral Burpees 50m Swim Time cap: 10 min

Suomalaisissa Crossfit-kisoissa harvemmin (koskaan?) näkee uintia, joten tämä oli kisajärjestäjiltä nerokas veto ja sekoitti hyvin pakkaa. Kovimman ajan tähän lajiin veti Petteri Otranen jonka aika 4:42 oli todella kova ja lähes puoli minuuttia kovempi kuin kakkoseksi tulleen Antti Isosompin.

Naisten ylivoimaisesti parhaimman ajan tähän lajiin veti Sonja Hänninen jonka aika 5:51 oli reippaasti yli minuutin parempi kuin kisoja muuten dominoineen Emilia Leppäsen.Toinen laji

Thruster Ladder (Men/Women):
50kg/30kg
60kg/40kg
70kg/45kg
80kg/50kg
90kg/55kg
100kg/60kg
105kg/65kg
110kg/70kg
115kg/75kg
Tiebreak: AMRAP Box Jumps


Uinnin jälkeen siirryttiinkin Crossfit8000:n upealle salille loppukisojen ajaksi. Levytangot oli jo laitettu valmiiksi ja aika moni veikkaili joko snatch tai clean & jerk ladderia, itse arvasin viime hetkellä lajin oikein. Nykyään lähes kisassa kuin kisassa on olynostot ladderina, siksi thrusterit olikin todella pirteä ja hieman yllättäväkin veto. Tempausta ja työntöä jokainen Crossfittaaja treenaa varmasti kohtuullisen usein, mutta raskaita thrustereita tulee harvemmin otettua. 

Miehissä viisi kilpailijaa sai raskaimmat kilot eli 115 kg ylös. Tiebreakkinä toimi boksihypyt ja Ville Hänti otti lajivoiton yhden boksihypyn turvin kakkoseksi tulleeseen Tuomas Niskaseen. Naisissa Emilia Leppänen oli ainoa joka pääsi 75 kiloon ja tuo tuli ylös sen verran kevyesti, että lisääkin olisi mennyt.Kolmas laji

7 min AMRAP;
16 Pistol Squats (alternating)
10m Handstand Walk
16 Wall Balls
10m Handstand Walk

Kolmas laji mittasi hyvin kilpailijoiden taitotasoja sekä koneiston kestävyyttä. Laji paljasti myös kilpailijoiden erilaiset heikkoudet, osa taisteli pistoolikyykkyjen kanssa ja osalle käsilläkävely oli todella vaikeaa. Wall ball-heitot käsilläkävelyn jälkeen näytti ainakin katsomosta käsin todella raskaalta, Itse olisin tässä lajissa saanut ehkä jotenkin taisteltua pistoolikyykyt, mutta käsilläkävely olisi mennyt korkeintaan muutama hätäinen askel kerrallaan. Tuli taas hyvä muistutus omistakin heikkouksista.

Tässä lajissa voiton vei Kristjan Beekmann ja kakkoseksi tuli Mikko Salmela, naisissa lajivoiton vei Siiri Leivo ja kakkosena Janette Salmenoja. Kisat voittanut Emilia Leppänen oli tässä lajissa seitsemännellä sijalla.Neljäs laji

"DT"
5 Rounds For Time;
12 Deadlifts
9 Hang Power Clean
6 Push Jerks
Men: 70kg Women: 50kg
Time cap: 10 minutes

Neljänteen laji jatkoi enää 18 parasta kilpailijaa ja luvassa oli legendaarinen tankojumppa ja benchmark-treeni "DT" Miehistä viisi kilpailijaa sai tehtyä lajin time capin puitteissa, kovimman ajan nakutti Mikko Salmela jonka tulos 6:59 oli puoli minuuttia kovempi kuin kakkoseksi tulleen Samuli Kallion. Tämän lajin aikana alkoi jo näkymään todella tuskaisia ilmeitä ja oli mahtavaa todistaa kunnon vääntämäistä ja itsensä ylittämistä. Osan naamasta näki että nyt mennään ihan oman suorituskyvyn rajoilla. Ja näin pitääkin näkyä kunnon kisatilanteessa.

Naisissa homma oli selvä jo siinä vaiheessa kun Emilia Leppänen veti ekan kiekan alle minuuttiin. Aivan jäätävän kovakuntoinen ja vahva mimmi kyseessä, ei voinut muuta kuin pudistella päätä epäuskoisena kun tanko liikkui edestakaisin ja Leppänen kellotti ajaksi 6:06 joka oli yli kolme minuuttia kovempi kuin seuraavaksi tulleella. Naisista neljä kerkesi tehdä lajin loppuun.

Finaali

Zipper 8000 For Time;
800m Row
28 Pull-ups
80 DU
4 Rope Climbs
80 Air Squats
4 Rope Climbs
80 Box Jumps
28 Pull-ups
800m Row
Athletes must wear body armor all the time (Men: 10kg / Women: 5kg)Kilpailijoilla raskaat neljä lajia takana ja finaalin eteni kuusi parasta miestä ja naista. Finaalilajia julkistettaessa katsomossa legendaarinen "stop the press"-tunnelma kun kisajärjestäjät paljastivat, että finaalilaji tehdään painoliivien kanssa. Jokseenkin sadistinen käänne, mutta toimi! Köysikiipeily lisäpainolla näytti erityisen tuskaiselta ja voin vain kuvitella kuinka paljon harmitti ottaa no reppiä tuossa tilanteessa niin kuin osalla kävi kun irrottivat otteensa köydestä liian aikaisin.

Finaalin vei Kristjan Beekmann ajalla 18:17 ja jätti kakkoseksi Mikko Salmelan ajalla 19:09. Salmela otti kuitenkin kokonaispisteiden turvin koko kisan voiton selkästi itselleen ja osoitti sekä olevansa kovassa kisakunnossa että huumorintajuinen mies varmistaessaan finaalilajia julkistettaessa pitääkö tuplahypyt hyppiä putkeen, viitaten viime Winter Warien finaalin tuplahyppyepisodiin.

Naisissa finaalin vei odotetusti Emilia Leppänen, joka oli maalissa peräti kolme minuuttia nopeammin kuin kakkoseksi tullut Elina Pohjonen. Finaalin upein taistelu käyttiin kolmannesta sijasta kun Maaren Ali-Marttila ja Sonja Hänninen soutivat viimeisen 800 m soudun rinta rinnan ja Ali-Marttila vei voiton yhdellä sekunnilla ja nappasi tällä itselleen finaalin kolmannen sijan 

Yhteeveto

Kisat oli järjestetty pirun hyvin ja lajit olivat monipuolisia mitaten sopivasti voimaa, kestävyyttä ja taitoja. Päivä venähti katsojallakin melkein 12 tuntiseksi, mutta tuo aika vierähti aika nopeasti sillä tauot eivät venyneet mitenkäään älyttömäksi ja kisapaikalla olivat hyvät tarjoilut. Erityismaininta kisojen some-päivityksille, kuvia ja päivityksiä puski koko ajan!

Tunnelma oli myös loistava! Paikalla oli reippasti innokkaita cf-faneja ja tulipa pikkaisen kylmiä väreitä siinä vaiheessa kun koko yleisö laski ääneen finaalin leuanvetoja. Huh.

Crossfit Vantaalta kisaajia oli kolme: Kimmo Kanto, Mentor Osmani ja Laura Liukkonen. Oli upea seurata treenikaverien vääntöä ja taistelua. Lähimmäksi finaalipaikkaa pääsi Mentor joka pääsi sijalle kahdeksan! Kaikilta kolmelta loistava suoritus kisoissa! Itsekin tein nämä karsinnat mutta ei ollut tänä vuonna saumoja. Ehkä ensi vuonna uudestaan :)

Kisojen viralliset tulokset näet täältä

Unbroken-sivustolle pääset täältä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti