perjantai 28. marraskuuta 2014

Kymmenen huippuhetkeä lajin parissa

Rupesin yksi päivä miettimään mitä kaikkea tässä kahden ja puolen vuoden "cf-uran" aikana on kerennyt tapahtua. Ei tarvinnut kauaa kaivella muistin sopukoita kun oli jo lista valmis.

1. Cut the crap-kisat

Ensimmäiset, ja toistaiseksi ainoat crossfit-kisat  mihin meikäläinen on osallistunut. Kisat järjestettiin kotisalilla Vantaalla ja niihin osallistui kisaajia ympäri suomen. Oma sijoitus oli mikä oli mutta pirun hauskat kisat oli. Vieläkin muistan sen poltteen reisissä kun painelin askelkyykkyjä aivan itku kurkussa.



Kisatavoitteet mielessä treenaaminen on tuonut omaan treeniin pirusti motivaatiota ja tavoitteellisuutta. Kovaa saa tehdä tosin duunia kun pohjat eivät olleet kummoiset ja crossfit-urheilijoiden taso suomessa kasvaa koko ajan.




2. Ghetto snatch-kisat

Käyn Anni Vuohijoen valmennettavana painonnostotunneilla ja hän sai mut pakot...suostuteltua osallistumaan Ghetto Snatch-painonnostokilpailuihin. Kokemuksena kisat olivat huikeat.




Ehkä tähän astisen elämäni kuumottavin hetki oli tempasta noin sadan ihmisen edessä. Ihme ja kyllä sain temmattua kisoissa oman ykkösmaksimin ja clean & jerkissä tein uuden ennätyksen kun sata kiloa nousi pään päälle.



3. Ensimmäinen ring muscle up

Se hetki kun sain tehtyä ekan muscle upin renkailla on ehkä hienoin yksittäinen hetki lajin parissa. Olin yrittänyt sitä niin kauan ja kun se vihdoin tuli niin riemu oli rajaton. Nyt en ole pitkään kokeillut ja veikkaanpa, että joudun taas aloittamaan alusta koko liikkeen harjoittelun niin kuin aikoinaan kävi bar muscle upinkin kanssa. Toisaalta mulla on paino pudonnut jonkin verran eli siitä saattaa nyt saada hieman helpotusta.




4. Crossfit open 2012 (60 kg tempaus)

Tein vuonna 2012 ensimmäistä kertaa Crossfit Open-karsinnat ja tuolloin yhdessä lajissa oli burpeeta ja tempauksia, aluksi kevyemmillä painoilla ja lopuksi 60 kilolla. En ollut temmannut tuolloin lähellekään 60 kiloa mutta kuin ihmeen kaupalla sain tuon kilomäärän kahdesti pään päälle. Nostot olivat hirveitä mutta fiilis oli aika pirun kova.

5. Maastaveto ennätys

Maastavetoa tulee tehtyä kohtuullisen harvoin ja haaveena on joskus rikkoa maaginen 200 kilon raja. Nyt tällä hetkellä mennään 190 kilossa ja sen kun sain nostettua niin sillä pysy hymy päällä ainakin pari päivää.





6. Valakyykkyennätys

Valakyykkyä tulee myös tehtyä harvoin. Tämänhetkinen ennätys on 85 kiloa ja se syntyi hieman hämmentävällä tavalla. Aiempi ennätys oli 65 kiloa ja yhtäkkiä ennätys nousi 20 kilolla. Jotenkin tuo kilomäärä tuntui silloin täysin absurdilta.




7. Hc tripletit

Aloitettiin treenit aikoinaan Tommin kanssa ja meillä on perinteenä tehdä vähintään pari kertaa vuodessa Hc triplet eli yhden päivän aikana kolmet treenit. Useimmiten treenipaikkana on toiminut Pirkkola ja mukana on mm. kahvakuulia ja legendaarinen hiekkasäkki "Sandy"



8. Vierailu Crossfit Phuketissa

Crossfit Phuket on ainoa ulkomainen cf-sali missä olen vieraillut. Thaimaan reissun aikana vierailin salilla pariin otteeseen. Hien määrä joka musta valui tuolloin oli jotain aivan järkyttävää. Tulipa tuolla tehtyä rinnallevedon ennätyksetkin.


9. Level 1-seminaarin käyminen

Kävin viime jouluna Crossfit Level 1-trainer kurssin joka oli kyllä päräyttävä kokemus. Huikeat valmentajat (mm. Jami Tikkanen), samanhenkiset ihmiset ja hyvät puitteet teki tuosta viikonlopusta huikean. Kurssiin joutui jonkun verran panostaa rahallisesti, mutta se oli jokaisen dollarin arvoinen. Suosittelen vahvasti.

10. Unbroken-karsinnat ja kisat katsojana

Tein karsinnat tosissaan ja tulos oli omaan kuntotasoon nähden hyvä. Se ei tosin riittäänyt lähellekään kisapaikkaan, mutta silti jäi hyvä fiilis. Katsojana oli myös hienoa katsoa kun Crossfit Vantaan kilpailijat huhkivat tosissaan. Kisat oli erittäin hyvin järjestetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti