keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Kohti vuotta 2014

Alkuviikon treenit

Maanantai: 35 minuutin, parettain tehtävä amrap:
Pariburpee x 10
Farmers walk 15 kg levyillä - toinen pari roikkui suorituksen ajan leuanvetotangossa
Boksihyppy x 10 - toinen pari oli suorituksen ajan lankkupidossa
Wall Ball x 15 - toinen pari oli suorituksen ajan superman-pidossa
Yhden käden kahvakuulaheilautus 24 kg  x 15/15  - toinen pari teki abmat-vatsoja
Tulos: 4 kierrosta ja 10 burpeeta päälle

Tiistai: parichipper Tommin kanssa
100 tuplahyppyä narulla
40 rinnallevetoa 60 kg
80 punnerrusta
40 maastavetoa 60 kg
80 boksihyppyä
40 takakyykkyä 60 kg
100 tuplahyppyä narulla
Jokaisella alkavalla minuutilla kumpikin tekee 4 burpeeta
Tulos: 25 minuuttia



Alkuun muutama sana alkuviikon treeneistä ja sen jälkeen lätisen tarkemmin kuluneesta vuodesta ja tulevan vuoden tavoitteista ja ajatuksista. Maanantaina tehtiin CF Vantaalla pitkä treeni pareittain. Setti kesti yhteensä 35 minuuttia ja salin lattialle jäi meikäläisestä sellaiset hikilätäköt et melkein taas hävetti. Burpeiden aikana kun makasin omassa hiessä niin näin kuinka hikilätäkköön syntyi aaltoja :). Treeni ei hiestä huolimatta ollut järkyttävän raskas mutta oli loistava viikon aloitus. Raskain liikkeistä oli yhden käden kahvakuulaheilautus, vaikeuksia aiheutti myös hikiset sormet farmers walkissa kun levyt meinasivat luiskahtaa irti käsistä.

Tiistaina olikin sitten edessä aikamonen setti. Mentiin Tommin kanssa treenaamaan ja suunnittelin meille parichipperin. Esittelin treenin Tommilla ja samalla esitin huoleni siitä, että pysyykö treenissä intensiteetti päällä kun teemme vuorotellen liikkeitä. Tommilta tuli neronleimaus lisätä treeniin burpee-twisti eli jokaisella alkavalla minuutilla kumpikin tekee neljä burpeeta. Tää lisäys teki tästä treenin hirveän, suorastaan vastenmielisen. Jossain vaiheessa joutu sivusilmällä katsomaan varmuuden vuoksi missä roskis sijaitsee sillä lounas meinasi tulla ylös. Muutenkin jäätävän toistomäärän lisäksi tossa treenissä tuli siis 100 burpeeta. Mulle taas ylivoimaisesti pahin on oli boksihypyt. Meinasin kuolla niihin. Treenin jälkeen keräilin itseäni varttitunnin ja hoin itselleni et tää oli vika kerta tän treenin parissa :)

Katsaus vuoteen 2013




Vuosi 2013 oli kyllä huikea vuosi. Vuoteen mahtui varmasti yli 300 treenikertaa ja lukemattomia itsensä ylityksiä. Vuoden ensimmäinen puolisko tuli treenattua yhdessä Tommin kanssa ja kesällä liityin jäseneksi Crossfit Vantaalle. Huippuvuosi kruunautui eilen kun muutama tunti ennen vuodenvaihtumista meikäläiselle tuli sähköpostilla tieto et olen läpäissyt Crossfit Level 1-loppukokeen! Oli aika huikeat tunnelmat lähteä juhlimaan uutta vuotta.

 Tässä muutamat hienoimmat cf-muistot viime vuodelta



Vuonna 2013 olen kehittynyt voimatasoissa omasta mielestäni hyvin, mutta hapenottokyvyn olisin toivonut kehittyvän kovemmaksi. Hieman jäi myös kaivertamaan, että en saanut muscle uppia vielä haltuun viime vuonna ja samoin takakyykyssä ja maastavedossa jäin vuodelle asetetuista tavoitteista. 

Mitä vuonna 2014
  • From fat to fit eli läskit pois. Tarkoittaa käytännössä noin kahdeksan kilon painonpudotusta. Nyt painoa on tasan 100 kiloa
  • Voimatasoja reippaasti ylöspäin. Tarkoittaa käytännössä noin 20 kilon parannusta kuhunkin liikkeeseen. Eli 5 kiloa per 3kk. Tiukka tavoite
  • Uusien taitojen määrätietoinen opettelu eli käsilläkävely haltuun, muscle upp ja muutenkin renkaat tutuiksi
  • Tekniikat kondikseen. Eli jatkuvaa hinkkausta ja täydellisyyden metsästämistä. Vielä on paljon tehtävää
  • Itsensä ylittäminen Crossfit Openeissa
Millaisia kiloja sitten tavoittelen? Alla näet tämänhetkisen tilanteen muutamista tärkeimmistä liikkeistä ja tavoitteen vuodelle 2014. Tarkemmat tavoitteet listaan blogin vasemaan reunaan kohtaan "peeärrät"

Rinnalleveto
Nyt 95 kg
Tavoite 115 kg

Tempaus
Nyt 60 kg
Tavoite 80 kg

Takakyykky
Nyt 140 kg
Tavoite 160 kg

Valakyykky
Nyt 70 kg
Tavoite 90 kg

Näiden lisäksi haen merkittävää parannusta benchmark-treeneihin ja tulen tekemään niitä useammin kuin vuonna 2013. Lisäksi tulen myös lisäämään treeneihin merkittävästi juoksua ja soutua. Tarkoituksena virittää koneisto mahdollisimman kovaan kuntoon ja katsoa et mihin tästä pullukasta on. Odotan jo innolla tulevia treenejä ja sitä, että pääsee yksitellen napsimaan noita tavoitteta do-listalta pois. Helppoa ei varmasti tule olemaan mutta koitetaan silti nauttia :)

Treenirikasta vuotta 2014!



3 kommenttia:

  1. Huikeet videot, mulla tuli ihan ikävä HC Triplettiä! =D

    Tavoitteet kuulostaa kovilta, ja kaikki on aina saavutettavissa. Ei muuta kuin kovaa ajoo, paljon soutua ja juoksua metconeissa + intervalleissa ja tankoon lisää romua niin kroppa tottuu isompiin kiloihin. Niin voimaosiossa kuin metconeissa

    VastaaPoista
  2. Joo on kovat. Joku vois et jopa epärealistiset :). Pitää tehdä systemaattisesti duunia et pääsee noihin. Tohon olis voinut periaatteessa lisätä et olis kiva pysyä ehjänä

    VastaaPoista
  3. Hei c'mon, mikään ei ole mahdotonta, se on matkan varrella tullut jo selväksi =)

    VastaaPoista