sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Ainahan se on mielessä

Päivän treenit:

Taitotreenit: muscle up ja ghd-vatsoja
Wod: 15 min amrap
7 ring dips
7 hand release push ups
7 air squats
7 ring rows
7 box jumps
7 med ball cleans 8 kg ball
7 pull ups
Tulos: 4 kierrosta ja cleanit päälle

Ainahan se on mielessä, meinaa muscle up.

Olen muutamaankiin kertaan maininnut pakkomielteestäni onnistua muscle upissa a.k.a voimavedossa. Aluperäinen tavoite oli onnistua ennen vuodenvaihdetta, mutta se jäi haaveeksi. Olen harjoitellut pääsääntöisesti renkailla, mutta myös tangolla. Jostain syystä renkailla onnistuminen tuntuu tärkeämmältä ja tästä on muodostumassa mulle aikamoinen pakkomielle. Huomaan ajattelevani asiaa jopa sairaalloisen usein :).

Olen treenaillut liikkeen eri vaiheita erilaisilla harjoituksilla kuten roikkumalla kuminauhan varassa renkaista vaakatasossa ja puskenut sieltä pääni renkaiden väliin. Tämä on ollut erittäin hyödyllinen harjoitus. Lisäksi olen harjoitellut kippiä ja lantion aggressiivista ylöstyöntöä ja tässä menin eilen ison askeleen eteenpäin. Valmentaja heitti parit hyvät vinkit ja heti seuraavalla yrityksellä tuntui, että menen kohta katosta läpi :). Tässä hidastettu video eilisistä vedoista:



Treenasin siis pelkästään tuota kippiä ja ylöstuloa. Seuraavalla kerralla pusken pääni tohon renkaiden väliin ja teen ensimmäisen onnistuneen suorituksen. Nyt videolta katsottuna toi näyttää siltä et pitäis jo onnistua. Jos en ole tammikuun loppuun mennessä saanut onnistunutta suoritusta joko renkailla tai tangolla, lupaan rangaistuksena suorittaa 10 km soudun. Hyi

Päivän treenit

Eilisiin treeneihin kuului pelkästään siis muscle up-harjoittluja ja omalla (tai lähes) tehtävä metcon. Eli homman juju oli:

Wod: 15 min amrap
7 ring dips
7 hand release push ups
7 air squats
7 ring rows
7 box jumps
7 med ball cleans 8 kg ball
7 pull ups


Tulos: 4 kierrosta ja cleanit päälle

Treeni oli omasta päästä ja oikeastaan aika onnistunut. Alkuperäisessä versiossa olisi tehty 7 kierrosta, mutta muutettiin taisteluparin kanssa treeni lopulta 15 minsan amrapiksi, joka osoittautui ihan hyväksi päätökseksi. Oli meinaan aika tiukat loppuviikon treenit alla. Liikkeet olivat helppoja, mutta olin erityisen iloinen siitä kuinka varmoilta ja kevyiltä leuanvedot tuntuivat. Nakutin niitä menemään todella varmalla tahdlla. 

Med ball clean on suorastaan nerokas liike. Idea on siis tehdä pallolla rinnalleveto samoja lainalaisuuksia noudattaen kuin perusrinnallevedossakin. Sivustakatsottuna liike näyttää jokseenkin kevyeltä, mutta toimi ainakin meikäläisellä todella hyvin. 

                                                                          Pallohan se siinä möllöttää

                                                             Ruusukaalia, siikaa ja gorgonzola-kastike

                                              



4 kommenttia:

  1. Tiedätkö Toni, sun treenaamisesi katselu ja tämän blogin luku ovat aina hyvin inspiroivaa. Mä en vielä edes mieti muscle uppeja, mutta ehkä kesään mennessä hupsut onnistuu.

    Krisse

    VastaaPoista
  2. Kiitos Krisse! Askel kerrallaan. On niin paljon opittavaa ja niin vähän aikaa :)

    VastaaPoista
  3. Eihän toi tosiaan voi enää olla isosta kiinni!. Eka muslecup tuntuu varmasti ihan tolkuttoman hyvältä kun se napsahtaa ylös.. Ehkä vielä joskus itsekin pystyy, kaukaiselta tuntuu vielä. Tekniikka pitää olla todellakin kohdillaan.

    VastaaPoista
  4. Joo lähellä ollaan. Vielä tuota vetoa pitäisi saada agressiivisemmaksi ja sen jälkeen vaan pää renkaiden väliin ja dippi ylös. Helppoa ajatuksen tasolla :)

    VastaaPoista