sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Vuosi käyntiiin rytinällä

Perjantain treenit

Voima: maastaveto (sumo)
5/3/1 x 120 kg

Wod: 5 kierrosta
7 bar muscle up
21 sumo deadlift 80 kg
Tulos: 3 kierrosta ja 2 mavea (time cap 15 min)

Lauantain treenit
Voima: 2 x clean + 1 jerk
65/70/75/80/85

Wod: pari treeni 30 min amrap
4 köysikiipelyä
8 bar muscle up
16 burpee box jump
32 partner wall ball
18 m overhead walking lunges
Tulos: 5 kierrosta ja 3 köyttä



Huh, johan on loppuviikko ollut kovaa ajoa. Kroppa on tällä hetkellä aika juntturassa ja vielä pitäisi painaa sunnuntain treenit jossa luvassa vähän pidempikestoista treeniä, kun tarkoitus olisi soutaa puolimaraton. Olen muutaman kerran juossut kyseisen matkan joten nyt kokeillaan mennä soutaen. Puistattaa jo valmiiksi.

Perjantaina tehtiin alkuun sumomavea, joka on meikäläiselle kohtuu vieras liike eli tein aika maltillisilla kiloilla. Päivän treeni olikin hauska setti. Sumomavea ja muscle uppeja. Mulla tuli treenin aikana yhteensä 28 muscle uppia joka on enemmän kuin koskaan yhden päivän aikana. Ne kulki aika mukavasti, pystyin niitä tekemään aina muutaman toiston satseissa. Tästä treenistä jäi jotenkin piru hyvä fiilis, kun vielä jokunen aika sitten en saanut yhtään mucle uppia tehtyä. 

Lauantain treenit (videolla koko treeni nopeutettuna)



Lauantai pelotti hyvällä tavalla jo valmiiksi. Sovittiin Tommin (donscrossfit) yhteistreenit ja niistä harvemmin selviää vähällä. Tehtiin alkuun hieman clean & jerkkiä, itse tein komplexina niin, että ensin kaksi rinnalleveto kyykyn kautta ja sen jälkeen yksi työntö. Jotain on nyt tapahtunut tuolla alakerrassa, sillä kyykky ja allemeno tuntu paremmalta kuin koskaan. Tuntuu että liikkuvuus on parantunut merkittävästi ja nyt kun alaselkäkin on kunnossa niin ei ole mitään esteitä mennä kunnolla alas asti. Ylöstuloon saisi toki tulla vielä räjähtävyyttä lisää.





Päivän treeninä oli huikea pariwod jossa siis toistot jaettiin puoliksi parin kanssa. Ideana painaa 30 minsaa ja niin monta kierrosta kuin kerkeää. Aloitettiin aika tiukalla vauhdilla, mutta saatiin pidettyä lähes sama vauhti alusta loppuun. Ekana liikkeenä oli köysikiipeily, joka meni yllättävän hyvin kummaltakin. Tommi ei ole kovin montaa kertaa kyseistä liikettä tehnyt mutta siitä huolimatta dominoi köyttä, itselläkään ei suuria vaikeuksia.



Köysien jälkeen tuli muscle upit (hieman painoi edellisen päivän toistot käsissä) jotka meni kummaltakin hyvin. Tehtiin kaksi ekaa kiekkaa puoliksi ja lopuilla Tommi teki aina viisi ja meikäläinen kolme toistoa. Näiden jälkeen siirryttiin suoraan burpee boksihyppyihin jossa viimeistään sykkeet nousi kattoon sopivasti wall balleja ennen. Ennen wall balleja tuntui aina todella pahalta kropassa mutta silti ne jaksoi painaa putkeen. Ideana oli siis heittää wall ball seinä kautta parille. Jos tätä olisi tehnyt yksin niin voi olla, et tulis tullut pidempiä lepoja. Nyt kaikki wall ballit meni putkeen. Viimeisenä liikkeenä oli overhead walking lunges, joka oli loppupeleissä ehkä liikkeistä kevyin ja ne jaksettiin myös painaa alusta loppuun katkeamatta.

Treeninä tämä oli yksi parhaista treeneistä mitä olen tehnyt. Intensiteetti pysyi koko ajan kohtuullisena, pieniä lepotaukoja tuli väliin kun kaveri teki omia toistojaan, mutta ei missään nimessä liian pitkiä taukoja. Liikkeet olivat myös kohtuullisen haastavia, joten ei ollut siinä mielessä mikään perustreeni. Lisäksi aina huikea juttu kun on kaveri vääntämässä vieressä.

1 kommentti:

  1. Voi hemmetti kun oli siisti päivä! Kuin lapset karkkikaupassa. Hyvää käkinää ja mähinää alusta loppuun. Tunnelma teidän salilla oli myös huikea, ei ihme että ukko nauttii siellä reenaamisesta. Mieletön liike toi köysikiipeily, ei varmaan auta kuin laittaa Roguen hankittavien kamojen listalle. Sit vaan puunoksalle killumaan ja kiipeilemään

    VastaaPoista