perjantai 23. tammikuuta 2015

Paritellen




Viime viikkoina on tullut panostettua alkulämmittelyissä omiin heikkouksiin ja hinkattua perusliikkeitä vähän eri tavalla kuin aiemmin. Olen valinnut aina kaksi liikettä, esim boksihypyt ja leuat ja sen jälkeen tehnyt kyseisiä liikkeitä emom-tyyliin esim

10-12 min emom
Parittomilla minuuteilla 10 boksihyppyä
Parillisilla minuuteilla 10 perhosleukaa

Boksit on mulla yleensä aina mukana, mutta kakkosliikkeenä olen tehnyt toes to baria, käsilläseisontapitoja, leukoja ja tuplahyppyjä. Eilen tein rengasdippejä ja ne kulki pirun hyvin. Pystyin tekemään aina dipit putkeen (viisi toistoa) kohtuullisen kevyesti vaikka boksit aina välissä vähän nostivatkin sykkeitä. Oli liikkeinä mitä tahansa, niin tämä on erinomainen tapa lämmitellä ja samalla työstää omia heikkouksia.

Eilen tuli piipahdettua duunin salilla pitkästä aikaa. Tehtiin Tommin kanssa alkuun takakyykkyä pausella. En edes muista milloin viimeksi olen tehnyt takakyykkyä, joten aloitin varovasti. Kyykyt tuntuivat yllättävänkin hyvältä ja vikan kolmosen tein satasella. Ala-asennossa otin aina kolmen sekunnin pysähdyksen.

Voima: takakyykky pysäytyksellä
3 x 70,80,90,95,100

Lopuksi tehtiin vielä hyvä parisetti johon sain idean Vantaan päivän treenistä, tosin modattiin liikkeet:

2 kierrosta aikaa vastaan (vuorotellen aina epämääräinen määrä toistoja, läpsystä vaihto)

2 min amrap
squat clean 50 kg
- 30 sekunnin lepo-
2 min amrap
ring dip
- 30 sekunnin lepo-
2 min amrap
- burpees
-30 sekunnin lepo-

Oli jotenkin vellipersemäinen olo tänään, jos olisin mennyt yksin salille niin tuskin olisi tullut tehtyä tämmöistä settiä. Nyt kuitenkin Tommi sai ylipuhuttua ja raapaistiin tämmöinen kasaan. Treeni oli itseasiassa todella hyvä. 

Ei mitään hajua toistoista, mutta hauskaa oli. Rinnallevedot meni 5-3 toiston satseissa, dipit 1-3 satseissa ja burpeet ekalla kiekalla vitosina ja tokalla tehtiin aina yksi vuorotellen. Jälkimmäisellä kierroksella tehtiin muuten huomattavasti enemmän burpeita vaikka tuntui hitaammalta. Ehkä tästä voi ottaa omiinkin treeneihin jotain oppia....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti