lauantai 19. heinäkuuta 2014

Etureidet

Reidet. Siinä on sellaset murheenkryynit että oksat pois. Tuntuu et näistä rieskoista ei ole välillä mihinkään. Etureisien heikkous tulee mulla vastaan lähes joka treenissä jossa on etukyykkyjä, thrustereita, boksihyppyjä, juoksua, wall balleja just name it. Välillä tuntuu et oon liikkeellä sellasilla puoliksi halvaantuneilla jaloilla joihin ei saa energiaa millään.

Tämä heikkous konkretisoitui taas perjantain treeneissä. Alkuun toki tuli etukyykyssä uusi ennätys, 110 kiloa, johon olen tietenkin tyytyväinen mutta odotuksiin nähden rahtusen pettynyt. En ole myöskään hirveän tyytyväinen tyyliin jolla ennätys tuli mutta menköön. Ideana oli oli hakea ykkösmaksimi 15 minuutin aikana ja sen jälkeen 1x 95 % ja 1 x 90 %. Ennätys 110 tuli tosiaan ylös mutta 115 kiloa ei hievahtanutkaan.



Totaalinen etureisifarssi tulikin sitten päivän metconissa jossa ajatuksena oli tehdä:

7 min amrap
3-6-9-12...
Front squat 52.5 kg
Box jump
Score: 12 front squat

Jo kuuden kyykyn kohdalla tajusin millanen via dolorosa tästä tulee. Reidet ulvo ja ainoa helpotus oli se et treeni oli lyhyt. Jotenkuten sain nakuteltua treenin loppuun mutta eipä jäänyt hirveän voittajaolo. No, kaksi heikkoutta samassa treenissä niin ei kai sitä voi menestystarinaa odottaakaan. Näillä jaloilla mennään kuitenkin jatkossakin joten ei auta kuin tehdä duunia niiden eteen.

Lauantaina oli vuorossa open gym ja alkuun ajattelin kuluneen viikon pr-hengessä kokeilla jerkkiä ja hakea sieltä sen ykkösmaksimin. Olkapää ei ollut samaa mieltä vaan silloin tällöin jerkissä ilmaantuva ikävä pistos heräsi jo ekoissa nostoissa joten tyydyin tekemään pelkkää tekniikkaharjoittelua rinnallevedossa ja jerkissä. Hyvä päätös, sillä sain taas kiinni hyvästä aloitusasennosta ja hiffasin pari juttua jerkistäkin.



Jerkissä mulla tuppaa menemään pakka turhan eteen kun pitäisi pitää kroppa mahdollisimman suorassa. Toivottavasti tänään jotain jäi lihasmuistiin.

Loppuun vielä legendaarinen benchmark eli 
Karen
150 wall ball 9 kg
Time: 9:35

Olen kerran aiemmin tehnyt tän treenin. Helmikuussa nakuttelin ajaksi 10:48 ja sillon oli varmasti myös kyseenalaisia toistoja mukana. Tänään mulle laskettiin toistot ja tuomari oli armoton ja hylkäs parit toistotkin. Suunnittelin hyvin miten tulen toistot jakamaan ja mitä vauhtia etenen, pysyin tässä suunnitelmassa kohtuullisen hyvin paitsi viimeisellä kolmanneksella repesi tauot liian pitkiksi. 

Loppuaika oli 9:35 eli yli minuutti lähti pois aiemmasta. Pakko olla tyytyväinen, minuutissa kerkeää jo tekemään vaikka mitä. Ja toistoista jäi niitä paria no reppiä lukuunottamatta hyvä fiilis.

Otin vielä palauttavan pyörälenkin Kuusijärvelle ja pakkohan siellä oli vähän neppailla dippejä (10 x 5) ja kaikkea muuta kivaa. 

Aikalailla täydellinen kesäpäivä, sopivasti treeniä ja auringonpaistetta. Toimii




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti