sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Ennakkokatsaus: Open workout 14.1

Perjantain treenit
Voima/tekniikka: back squat 3 x 5 (60/70/80) eli 40-60 % ykkösmaksimista
Skills: ring skills eli muscle up progression, l-sit hold, ring push ups, ring hspu

Lauantain treenit
Voima: tempausta 1-3 toiston sarjoja 40-60 kg
Skills: akrobatia kurssi: käsilläkävelyä, kärrynpyöriä, kuperkeikkoja yms

Loppuviikon treenit olivat hyvin tekniikka-ja taitopainoitteisia. Perjantaina tuli kikkailuta rengailla ja oli älyttömän hauskaa. Erityisesti mieleen jäi toi rengailla tehty käsilläseisontapunnerrus joka oli älyttömän vaikeaa vaikka helpotin liikettä kuminauhahenkseleillä.

Lauantaina taas tein ennen akrobatiakurssia tempauksia ilman suuria onnistumisen tunteita. Kilot jäivät tällä kertaa 60 kiloon eli sitä enempää ei tullut millään ylös. Kuitenkin päivän varsinainen suola oli akrobatia-kurssissa jossa oli taas jäätävän hauskaa. Se oli aikamoinen näky kun tällänen hylje heittää kärrynpyörää ja kuperkeikkoja. Olin alkulämmöistä niin hikinen että jätin jälkeeni märkiä länttejä kuin satakiloinen etana. Kukaan ei halunnut tehdä kuperkeikkoja mun perässä :).

Käsilläkävelyssä sain käsiteltyä peikkoja pois kun kävelin ilman seinän tukea ja tein vapaasta käsilläseisontaasennosta kuperkeikankin kerran hallitusti ja kerran ei niin hallitusti...Tulin kunnolla tonttiin suoraan pää edellä. Hetken pelästyin mahdollista aivotärähdystä mutta ei käynyt onneksi pahemmin.

Open workout 14.1

Torstain ja perjantain välinen yö meni tuttuun tyyliin heräillessä ja kännykkää vilkuillessa. Olin yksi niistä 170 000:sta jotka odottivat innolla mitä ensimmäinen laji tulee pitämään sisällään. Kun näin lajijulkaisun niin teki mieli heittää itseni kanssa ilmavitosia. En oikeastaan voisi kuvitella itselleni parempaa lajia alkuun. Eli ensimmäinen laji:

10 minuutin amrap
30 tuplahyppyä
15 raakatempausta 35 kg



Laji on toisinto vuodelta 2011 ja itsekin olen tämän tehnyt kerran aikaisemmin vuonna 2013. Tuolloin sain tulokseksi 3 kierrosta ja risat päälle. Muistelisin että tuolloin tuplahypyt menivät välihypyillä ja kilotkin lähentelivät silloisia tempauksen ykkösmaksimikiloja. Nyt ajattelin ottaa reteästi tavoitteeksi päästä kuudennelle kierrokselle. Se on aika kova tavoite mutta saavutettavissa mikäli teen hyvän suunnitelman ja pysyn siinä. Hyvänä päivänä saan nakuteltua noi tuplahypyt kaikki putkeen ja olen myös hionut omaa hyppyäni huomattavasti taloudellisemmaksi kuin aiemmin joten täytyy muistaa pitää nytkin maltti mukana.

Lajikuvauksen mukaan painot saa tuoda maasta haluamallaan tavalla pään päälle eli myös clean & jerk ja pressit ovat sallittuja. Tää on mun mielestä vähän käsittämätön lisäys. Ihan hyvin voitaisiin sallia pelkkä tempaus tai sitten suoraan laittaa liikkeeksi "from ground to overhead". No ehkä Dave Castrolla on joku ajatus tässä taustalla jota ainakaan meikäläinen ei hiffaa.

Itse ajattelin jokatapauksessa tehdä tämän setin tempauksina. Alkuun tähtään siihen että ainakin kaksi ekaa kierrosta menisi katkeamatta ja sen jälkeen joudun varmasti katkaisemaan sarjoja. Mitä useammin sarjat katkeavat, sitä enemmän kulutan ns. turhaa energiaa kun joudun laskemaan tankoa turhaan maahan jne. Tässä meikäläinen teesit tähän lajiin mitä aion ainakin itse noudattaa:

  • Tasainen vauhti 1 min 50 sekkaa/kierros. Tällöin pitäisi tulla täydet viisi kierrosta ja risat kuudennesta kierroksesta
  • Katkeamatta niin pitkään kuin mahdollista. Kaksi ekaa kiekkaa unbroken, sen jälkeen 8 + 7 ja viimeiset 5+ 5+5
  • Taloudellinen tuplahyppy. Ei turhaa intoilua vaan rauhallinen tahti.
  • Hengitys. Pitää muistaa hengittää myös tuplahyppyjen aikana. 
  • Ei lepoja. Sykkeet korkealla koko ajan. Jokainen toisto on kotiin päin ja homma kestää vain 10 min
  • Kunnon lämmöt. Tähän on pakko lähteä kunnon lämmöillä. Ei ole varaa siihen että kroppa herää vasta viimeisten minuuttien aikana
Open-lajeja tulee siis kaiken kaikkiaan viisi ja tämä on ensimmäinen. Koin aamulla täydellisen yllätyksen kun katsoin leaderboardia ja Froningin ja Khalipan kammotulosten ohi on mennyt minulle tuntematon kaveri eli Drew Shambling jäätävällä 450 toistolla.. En usko, että kukaan menee näiden herrojen ohi paitsi ehkä yksi mies Porista, Mikko Salo.

Odotan todella innolla mihin Salo pystyy, häntä on vaivannut erilaiset loukkaantumiset viime vuosina mutta uskon, että on kova luu tänä vuonna. Mielenkiinnolla seuraan myös Mikko Aronpään suoriutumista. Hän kilpailee tänä vuonna Aasian lohkossa ja yhtään Aasian Crossfit-skeneä tuntematta uskallan väittää, että hänellä pitäisi olla hyvät mahdollisuudet pinnistää Gameseihin. 

Rich Froning on dominoinut täydellisesti viime vuosien Gameseja ja nähtäväksi jää löytyykö hänelle tänä vuonna todellista haastajaa. Ainakin ensimmäinen lajin perusteella Jason Khalipa on kovassa kunnossa. Naisissa Samantha Briggs läväytti kammotuloksen tiskiin eli 472 toistoa. Syön hattuni jos joku pistää tosta paremmaksi. Ennustan hänelle myös voittoa, mutta toivoisin Annie Thorisdotterin palaavan loukkaantumisten jälkeen mestarikantaan.

Jokatapauksessa upeat viisi viikkoa tulossa ja odotan todella innolla jo seuraaviakin lajeja. Sitä ennen pitää käydä kuitenkin nakuttamassa ensimmäinen laji pois päiväjärjestyksestä.

valakyykky kapealla otteella





2 kommenttia:

  1. Hyvä taktiikka, kuuteen kierrokseen just noin ja jos hakisi viittä kierrosta niin EMOM on mun mielestä hyvä taktiikka, huilaa niin kauan että tulee tasaminuutti (2, 4, 6, 8) ja aloittaa uuden kierroksen silloin.

    Siellä on nyt jollain jätkällä 495 toiston video. Melkoista pelleilyä, joku tyyppi seisoo välillä kameran edessä ja onhan noi vaatteetkin aika mielenkiintoinen valinta :D

    VastaaPoista
  2. Joo ja heilutteli yhdellä kädellä sitä narua. Lähti jollain vähän lapasesta ;)

    VastaaPoista