maanantai 3. helmikuuta 2014

Winter War-kooste

Kooste Winter War 2014-kisoista (lisää kuvia tulossa myöhemmin)

Nyt on pakko sanoa, että olipa päräyttävät kisat. Lauantaina Tampere Areenalla käytiin sellainen urheiluspektaakkeli, että oksat pois. Kisoihin oli tiukkojen karsintojen jälkeen seulottu 80 urheilijaa ja heidän joukosta louhittiin Suomen kovakuntoisin mies sekä nainen. Miesten sarjassa niukkaan voittoon nousi jo toista kertaa putkeen Mikko Aronpää ja naisissa ylivoimaiseen voiton vei upeasti Saara Laaksonen. 

Laji 1 ja 2

1. Row 7500 m
2. Row 2000 m

Urheilijoiden koitos alkoi jo perjantaina yllätyslajilla. Ensin heidän täytyi soutaa 7500 metriä ja pienen palautuksen jälkeen 2000 m. Kummatkin soudut pisteytettiin erikseen. Vaikea kuvitella kettumaisempaa aloitusta kisoille. Meikäläisellä menisi viikko palautua tollaista metrimääristä ja nyt kisaajilla jäi palautumisaikaa 12-14 tuntia riippuen missä vaiheessa pääsi soutamaan. 

Miehissä ekassa soudussa kovimmat ajat kellotti Matti Knaapi ja Mikko Salmela, kummallakin loistoajat 26:52. Kisat voittanut aronpää jäi tästä ajasta noin kaksi minuuttia jälkeen. Liekö Aronpään ensimmäinen soutu ollut taktikointia ja säästelyä sillä kahden kilsan soudussa Aronpää oli kolmas ja jäi Olli Ahon voittoajasta (6:50) vain yhdeksän sekuntia. Kovin soutumies oli kuitenkin Mikko Salmela joka oli kummassakin soudussa kakkonen ja lisäksi vei finaalin 500 metrin soutuosuuden selkeästi omiin nimiinsä. 

Laji 3

4 kierrosta (12 minute time cap)
- 9 burpee box over
- 12 c2b
- 15 kbs
- shuttlerun
Varsinaisen kisapäivän ensimmäinen laji oli herkullinen yhdistelmä erilaisia liikkeitä. Alkuun yhdeksän yleisliikettä yhdistettynä boxin ylitykseen, sen jälkeen 12 leukaa (miehillä rinta tankoon) ja 15 kahvakuulaswingiä 32 kg kuulalla (naisilla 24 kg) ja loppuun vielä spurtti "tatamin" toiseen päätyyn. Miehissä voiton tässä lajissa vei Aronpää joka veti tasaisen tappavalla vauhdilla (7:05) koko treenin alusta loppuun. Mikko Salmela tuli kuusi sekuntia perässä eli tiukoille meni. 

Naisissa hommaa dominoi Annika Vähämäki (7:56) ja heti perässä kisat voittanut Saara Laaksonen. Laji oli todella mielenkiintoinen seurata. Naisissa nähtiin hyvinkin vaihtelevia suorituksia, osa nakutti leuat todella kevyen näköisesti ja osa joutui niiden kanssa tekemään isostikin työtä. Nähtiinpä myös paljon erilaisia tyylejä tehdä leukoja; oli raakaa, kippiä ja perhosta. Otteissakin nähtiin myötä ja vastaotetta. 

Laji 4

4 x 2min amrap (max reps)
- Käsilläkävely
- Squat clean 80kg/50kg
- Toes 2 bar
- MU



Päivän toisen lajin aikana meikäläinen meinas jo pudota penkiltä. Aivan jäätävän yleisöystävällinen laji alkoi huikealla käsilläkävelyllä eli kahden minuutin aikana maksimimatka käsilläkävelyä. Tästä lajista jäi erityisesti mieleen hyvän ystäväni Sanna Somervuoren jäätävä suoritus käsilläkävelyssä. Hän dominoi täysin omaa eräänsä ja veti matkan katkeamatta ja todella hyvällä tekniikalla. Tuli sellaset kylmät väreet et oksat pois. 

Rinnallevetojen ja toes to barien jälkeen luvassa oli muscle uppeja. Tässä vaiheessa yleisö oli todella herännyt kisatunnelmaan ja huutomyrsky oli valtaisi kun joku naisista sai onnistuneen toiston. Läheskään kaikille ei onnistunutta suoritusta tullut mutta yritys oli valtava. Tässä lajissa nähtiin myös esimerkki kokeneen kilpailijan loistavasti taktikoinnista. Aronpää laittoi kaikki paukut rinnallevetoihin ja veti niitä hirmuisen määrän. Tämän jälkeen muscle upit eivät enää kulkeneet samaan tahtiin mutta lajista tuli silti hyvät pisteet.

Laji 5

Snatch ladder
Miehet: 60, 70, 75, 80, 85, 90, 95, 100, 105, 110, 115, 120
Naiset: 35, 40, 45, 50, 52.5, 55, 57.5, 60, 62.5, 65, 67.5, 70



Seuraavana vuorossa oli tempauksia. Tyyli oli vapaa eli tempauksen sai suorittaa raakana, kyykyn kautta tai saksaamalla. Naisissa aloituspainot lähti liikkelle 35 kilosta ja miehissä 60 kilosta. Miehissä loppuun asti ainoana pääsi Mikko Ojala joka nakutti kevyen näköisesti yleisön ulvoessa 120 kilon raudat ylös. Naisissakin vain yksi kilpailija eli Saara Laaksonen pääsi loppuun asti aivan jäätävällä suorituksella. Kun Saara paukutti 70 kiloa ylös niin yleisön huuto oli valtaisa. Mikko Aronpää jäi tempauksissa 110 kiloon. 

Miehissä mieleenpainuvimman suorituksen teki Joosua Eskelinen joka nakutti 115 kiloa ylös ja tuuletukset olivat sen mukaiset. Naisten tempauksista jäi erityisesti mieleen myös Crossfit Vantaan Tiina Rinteen 60 kilon suoritus joka oikeutti tämän lajin viidenteen sijaan. Huippusuoritus!

Laji 6

5 min AMRAP

- 3 thruster 60kg
- 3 boksihyppy 75/60
- 6 thruster
- 6 boksihyppy
- 9 thruster
- 9 boksihyppy
- 12 thruster
- 12 boksihyppy
- 15 thruster
- 15 boksihyppy
Viimeisessä lajissa ennen finaalia urheilijoita mitattiin inhottavalla yhdistelmällä thrustereita ja boksihyppyjä. Miehillä kiloja oli 60 kg joka on ainakin meikäläisen mielestä aika kettumainen paino. Näki kyllä, että osa joutui tekemään todella töitä noiden kilojen kanssa. Aronpää otti tästä skabasta voiton seitsemän toiston erolla Eero Savolaiseen. Naisissa lajivoiton vei Saara Laaksonen ja toiseksi tuli Emilia Leppänen. 

Laji 7 eli Finaali

50 DU unbroken
25 wallball
3 rope climb
5 m rack lunge 60/35kg
10 STOH 60kg/35kg
5m rack lunge 60kg/35kg
25 wallball
2 rope climb
10m rack lunge 60kg/35kg
10 STOH 60kg/35kg
10m rack lunge 60kg/35kg
25 wallball
1 rope climb
15 m rack lunge 60kg/35kg
10 STOH 60kg/35kg
15m rack lunge 60kg/35kg
Sprint

Finaali oli kaksiosainen eli alkuun 500 metrin soutu josta jaossa erilliset pisteet ja sen jälkeen 50 tuplanaruhyppyä katkeamatta. Eli käytännössä jos mokasit kesken hyppyjen niin jouduit aloitamaan hypyt alusta. Inhottava lisäys kisajärjestäjiltä. Soudussa voiton vei Mikko Salmela joka veti aivan käsittämättömän ajan eli 1:24. Liekö Mikko ottanut tahalleen soudussa oksat pois ja ottanut tästä maksimipisteet sillä loppufinaali menikin noita tuplahyppyjä tehtäessä. Pisteet kotiin siitä, että ainakaan katsomoon ei kuulunut suurempia hajoamisia kun hypyt katkesivat aina vaan uudelleen ja mahdollisuudet kisan voittoon hävisivät sen sileän tien. 

Finaalissa voiton vei upealla suorituksella Mikko Ojala joka jätti Aronpään jälkeensä. Aronpään tasaisuus pitkin kisaa kuitenkin ratkaisi ja kokonaispisteiden turvin hän vei voiton toista kertaa putkeen. Eroa toiseksi tulleeseen Ojalaan oli vain neljä pistettä eli kisa oli todella tiukka. 

Naisissa finaalin vei ylivoimaisella voitolla Saara Laaksonen joka dominoi finaalia täydellisesti. Samalla Laaksonen varmisti myös kokonaiskisan voiton jäätävällä pistepotilla. Erona kakkosena tulleeseen Emilia Leppäseen oli peräti 70 pistettä. 

Summa summarum, todella upeat kisat. Ennakkosuosikit voittivat mutta lauantai oli täynnä huippusuorituksia kaikilta kisaajilta. En millään malttaisi odottaa ensi vuoden kisoja :)

Ps. lisään tosiaan kuvia myöhemmin lisää.














2 kommenttia:

  1. Oli kyllä mageet kisat, siitä ei pääse mihkään! Erilaiset kuin viime vuoden kisat Tampereen boxilla, nyt oli jotenkin suuren maailman meininkiä =) Jäin pikkusen kaipaamaan raskaita kiloja metconeihin. Viime vuonna metconissa oli hang snatchejä 60 kilolla, mavee 150kg, etukykää 100kg ja ohs 80kg. Aika jyskyä menoa. Samat jätkät silti jakoi kaks parasta sijaa. Monipuolisia veijareita!

    Joka tapauksessa, hienoo olla paikan päällä todistamassa näitä kisoja.

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä huikee tapahtuma. Vaikes kuvitella toista lajia mitä jaksais innolla katsoa melkein 12 h putkeen :)

    VastaaPoista