sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Ensikohtaaminen Karenin kanssa (ja pieni Winter War flashback)

Lauantain treenit

Lämmöt: Flight simulator 5,10,15....50,45,40 tuplahyppyä katkeamatta (20 min time cap)
Voima: Shoulder Press 3 x 5 (45/50/55)
Wod: Karen RX eli 150 wall ball 9 kg pallolla 305 cm korkeuteen
Tulos: 10.48




Minä olen lentäjän poika

Olipahan jyhkeät lauantai-treenit. Mulla on yleensä vaikeuksia Open Gymeissä saada kunnollinen lämpö päälle kun ei ole ohjattua lämmittelyä. Nyt päätin ottaa alkuun "muutamat" tuplahypyt lentosimulaattorin muodossa. Idea oli hyppiä katkeamattomia settejä alkaen vitosesta ja siitä vitosen lisäyksillä 50 hyppyyn asti ja sen jälkeen takaisin alas viiteen hyppyyn. Jos kesken sarjan tulee stiplu niin sarja täytyy tehdä uudestaan.

Hypyt kulkivat hyvin, mutta 45 hypyn setissä mulla tuli varmaan kuusi stiplua jossain 40 hypyn korvilla. Huomasin et käsistä hävis jo paras "heiluttelukyky" ja jalatkin oli aika muussina kun oli noin 400 tuplahyppyä takana. Onneksi laitoin tähän 20 minuutin time capin, muuten olisin varmaan hyppimässä vieläkin. Pääsin loppujen lopuksi simulaattorissa 40 hypyn kohdalle paluumatkalla. Tiukka setti.

Voima

Voimaosiossa tämän viikon teeman mukaisesti 3 x 5 sarjat shoulder pressiä. Kilot maanantaina tehtyjen ykkösmaksimien pohjalta eli eka sarja 65 % ykkösmaksimista, toka 75 % ja vika 85 %. Kiloissa tarkoitti mulla 44, 50 ja 55. Kilot ei tuntuneet tänään miltään. Toi 55 kiloa on yleensä ollut semmoinen lasti et sen kanssa on jo vitosissa haasteissa mutta nyt se tuli todella kevyesti. Alla video 50 kilon sarjasta, tanko liikkuu suhteellisen kevyen näköisesti ja rohkenen väittää vika näytti yhtä kevyeltä




Karen

Olen jo pitkään miettinyt tekeväni Karenin eli 150 toistoa wall ballilla aikaa vastaan. Nyt oli sopiva hetki siihen kun salillakin on 9 kg pallo. Otin taktiikaksi tehdä 15 toistoa minuutissa niin pitkään kuin mahdollista. Tämä toimikin ensimmäiset kahdeksan kierrosta eli sain pidettyä todella hyvin rytmin päällä. Loput 30 toistoa tein 10 heiton satseissa.

Mulla oli tavoitteena alle 10 minuutin aika ja siitä jäin nyt 48 sekuntia mutta silti olin tyytyväinen omaan suoritukseen. Pystyin lievästä tuskasta huolimatta pitämään tasaisen rytmin ja tajusin jossain vaiheessa et olen oikeastaan aika hyvä wall ball-heitoissa. Lasken sen tästä lähtien vahvuudekseni :). Tämä oli itseasiassa ensimmäinen kerta kun heittelen 9 kg:n palloa ja viralliseen korkeuteen. Lisään samalla tämän vuoden tavoitteisiin tehdä Karen alle 9 min ja 15 sek.

Winter War-flashback

Winter Wareista on jo tovi vierähtänyt ja vastaan on tullut muutamia kirjoituksia niin kilpailijoiden kuin katsojienkin näkökulmasta. Tässä meikäisen silmiin osuneet, jos on lisättävää niin nakkaa kommentteihin. Ensimmäisenä listaan mestarin blogin jossa myös video tuosta legendaarisesta 70 kilon tempauksesta jonka katsominen aiheuttaa vieläkin kylmiä väreitä. Väitän, että tuo oli yksi hienoimpia hetkia suomalaisessa Crossfit-historiassa.

Saara Laaksosen blogi (Saara voitti kisat)
Steffin blogi (kilpaili)
Mikan blogi (katsojana)
Jonnan blogi (katsojana)
Tommin blogi (katsojan)
Jennin blogi (kilpaili)


Kuva: Pony











2 kommenttia:

  1. Olipa kevyttä, lisää malmia Pony, Korson Härkä!

    Hei tuli tässä vaan mieleen, että huomenna on 10.pv helmikuuta, oliskohan se pikkuhiljaa aika 10 kilsan soudulle? Muistelen jotenkin hämärästi, että sulla oli jonkin sortin haaste ittes kanssa, muistakko vielä? ;)

    VastaaPoista
  2. Soudut on muistissa :). Täytyypi katsoa sopiva ajankohta tolle...Ei se matka vaan se vauhti...

    VastaaPoista