sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Nupit kaakkoon

Meikäläisellä tuppaa menemään aina metconit samalla kaavalla. Alkuun hirveä intoilu ja hirveällä vauhdilla ensimmäiset toistot pois, sen jälkeen totaalinen välikuolema ja huutohengitystä seuraavat pari kierrosta ja loppua kohden taas vauhti paranee kun kroppa alkaa parantua liian hätäsestä startista.



Tommi on tästä aika paljon kuittaillut ja jollain tasolla olen sen tiedostanutkin, mutten en ole siihen hirveästi kiinnittänyt huomiota. Siinä vaiheessa kun kello menee päälle niin meikäläinen viilettää kuin päätön kana ja aivotoiminta käytännössä lakkaa treenin ajaksi. Sen takia laskeminenkin on välillä ns. arpapeliä.

Tämä sama ongelma tuli vastaan myös perjantaina kun tein päivän metconin jossa tehtiin yksinkertaisesti

For time
30 Back squat + press behind neck 60 kg
Aika: 5:40

Eli simppeli treeni. Intoilin alkuun ja napsuttelin menemään 10 toistoa putkeen ja sen jälkeen jouduin alkaa jakaa toistoja muutaman toiston satseihin. Aikaa meni todella paljon hukkaan kun piti käyttää tankoa maassa ja nostaa se takaisin niskan taakse. Järkevämmällä taktiikalla tästä olisi ollut helposti sulatettavissa minuutti pois. 


Lauantain treeneissä päätin tarkailla kierrosaikoja ja tavoitteena oli pitää kierrosajat tasaisina koko treenin ajan ja tässä onnistuin.

3 rounds for time
20 Wall ball 9 kg
15 GHD sit ups
5/5 pistol squats
Aika: 2:55/3:03/2/58





Pystyin tekemään kaikki liikkeet putkeen ja pitämään kierrosajat todella tasaisina, käytännössä kahdeksan sekunnin sisälle osui kaikki ajat. Wall ballit tuntuivat jostain syystä todela kevyiltä ja niissä ei tullut missään vaiheessa vaikeuksia. GHD on mun mielestä yksi parhaista liikkeistä kehittämään vatsalihaksia ja on perinteisesti ollut mulle todella raskas, nyt jaksoin niitäkin mukavasti vedellä aina 15 toistoa putkeen. Ainoa mikä jäi hieman harmittamaan oli muutamat huonot toistot pistoolikyykyissä. Mulla jäi pari kertaa lantio ojentamatta ja muutenkin kyykyt eivät olleet teknisesti hirveän hyviä.



Voimailuhommia

Perjantaina tuli tehtyä taas Wendlerin ohjelman mukaan maastavetoa 3 x 3 ja kiloja oli 120, 142 ja 154. Vedot oli aika raskaita ja suoraan sanottuna ei tuntunut hirveän hyvältä tällä kertaa. Jouduin tekemään vedot ilma mangnesiumia ja ote ei pitänyt ollenkaan. 

Lauantaina keskityin pelkästään painonnostotekniikkaan ja rinnallevedon allemenoon räjähtävyyttä, sessio ei ollut kovin hedelmällinen. Onneksi tuo metcon sentään pelasti päivän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti