maanantai 21. huhtikuuta 2014

Takakyykkyä ja Annie

Maanantain treenit
Voima/tekniikka: EMOM 10 min back squat 4 reps 80 kg
Wod: Annie 50-40-30-20-10 tuplahyppyä ja vatsaa
Aika: 7:12 min
Cash out: 100 boksihyppyä



Tämän päivän treeneissä oli tarkoitus ottaa kevyemmin ja keskittyä tekniikkaan voiman sijasta. En ole pitkään aikaan tehnyt kuningasliikettä eli takakyykkyä. Otin alkuun 10 minuutin EMOM-tyyppisen treenin eli jokaisella alkavalla minuutilla neljä toistoa 80 kilolla. Tarkoitus oli keskittyä tekniikkaan, sen takia kilot olivat maltilliset. Kilot olivat siinä mielessä sopivat, että niiden kanssa sai kyllä tehdä ihan töitäkin mutta silti pystyi keskittymään tekniikkaan.



Pari pointtia mitä huomasin kyykyistä tänään:
  • Liikkuvuus tuli vastaan erityisesti kyykyn ala-asennossa
  • Polvet pääsivät muutamassa toistossa vispaamaan sisään
  • Muistin hengittää noin joka toisella toistolla
  • Pari kertaa paino pääsi karkaamaan kantapäiltä
  • Selän asento pysyi kohtuullisena eikä alaselkään tullut pahempia pyöristymisiä
  • Syvyyden kanssa pitää olla tarkkana, nyt mentiin siinä ja siinä




Kyykkyjen jälkeen intouduin parin muun kanssa tekemään Annien eli 50-40-30-20-10 tuplahyppyä ja vatsaa. Olen parhaillaan tehnyt tämän treenin päälle kuuten minsaan, tänään meni yli seitsemän. Hypyissä tuli muumia stipluja ja naru meni pari kertaa sekaisin jossa menetin tärkeitä sekunteja. Annie on hyvä treeni vähän kevyemmille päiville ja kehittää hyvin tuplahyppyjä kun joutuu hyppimään sykkeet kohtuullisen korkealla. Treeninä tää on semmoinen et tästä palautuu hyvin ja periaatteessa tän voisi tehdä vaikka alkulämpönä.

Otin vielä loppuun boksihyppyjä. Halusin opetella tekemään niitä kunnolla putkeen niin, etten jymähdä maahan vaan pomppaan samantien kimmoisasti takaisin boksille. No, kimmoisasta en tiedä mutta hypyt meni ehkä paremmin kuin koskaan. Tein yhteensä 100 toistoa suunnilleen näin

20 toistoa, lepoa minuutti
15 toistoa, lepoa 50 sekuntia
15 toistoa lepoa 40 sekuntia
15 toistoa, lepoa 30 sekuntia
15 toistoa, lepoa 20 sekuntia
20 toistoa


4 kommenttia:

  1. Vediksä painonnostokengillä? Kuuluu semmonen läpsy kun tiput maahan boxilta =)

    VastaaPoista
  2. Normikengillä :). Olin kuulevinani jonkun biisin tossa rytmissä...

    VastaaPoista
  3. En ole omia boksihyppyjäni nähnyt mutta luulen että näyttää ihan samalta kun sulla tossa videossa. Kunnollinen vastapomppu suoraan maasta takas ylös tuntuu hankalalta, pieni pysähdys tulee väkisinkin maassa ja pitää ikäänkuin ladata uuteen hyppyyn.

    Onks ne teidän kisat siis nyt lauantaina? Onnea sinne, toivottavasti kisafiilis saa tekemään kovia suorituksia ja uusia enkkoja!

    VastaaPoista
  4. Joo lauantaina tärähtää. Katotaan miten käy :). Tänään tehtiin tiiminä toi box challengen karsintalaji. Omaksi lajiksi tuli toi 30 tempausta 50 kilolla, 40 boksihyppyä ja 50 kalorin soutu. Kirjottelen huomenna tosta tarkemmin

    VastaaPoista