sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Lauantaijytky

Perjantain treenit
Bear complex:
5 rounds 7 reps:
Power clean
front squat
Push press
Back squat
Push press
Aika: 15:48 (kilot 1 kierros 40 kg, muut 50)

Launtain treenit:
Voima: EMOM overhead squat 12 min 40-75 kg 1-3 reps and 1 x 77.5PR, 80 PR, 82.5PR,85PR
Wod:
9 minute amrap of:
3 hspu
6 ohs 40 kg
9 ghd sit ups
Tulos: 4 kierrosta ja yksi GHD
-Rest 3 minute-
6 minute amrap of:
20 du
10 walking lunges 40 kg front rack
Tulos: 5 kierrosta
- rest 2 minute -
3 minute amrap of:
5 box jumps
5 push ups
Tulos: 6 kierrosta

PR 85 kg valakyykky


Yksi tämän lajin hienouksista on se että onnistumisia tuppaa tulemaan kohtuullisen usein. On niin monta erilaista liikettä ja kun lähtötaso ei ole mikään kummoinen niin ennätykset paukkuvat kohtuullisen usein. Harvoin tulee kuitenkaa sellaista jytkyä kun lauantaina.

En ole pitään aikaan tehnyt valakyykkyä voimatreeninä joten ajattelin nyt lähteä kokeilemaan missä mennään ja kirjoittelin itselleni EMOM-tyyppisen treenin jossa ideana tehdä jokaisella alkavalla minuutilla x määrä valakyykkyjä aina kiloja lisäten. Lähdin liikkeelle 40 kilosta ja siitä nousin 77.5 kiloon asti jonka jälkeen aika loppui. Tuo 77.5 kg oli jo tässä vaiheessa ennätys.

Jonkin verran jäi vielä pelivaraa joten ajattelin ottaa vielä ykkösiä loppuun asti niin pitkälle kuin kantaa. Ja sehän kantoi 85 kilon arvoisesti eli siis 10 kilon parannus entiseen ennätykseen. Olo oli kohtuullisen hilpeä. Kirjasin alkuvuodesta itselleni tavoitteeksi saada valakyykystä tämän vuoden aikana 90 kiloa ylös joten nyt ollaan aika hyvässä vauhdissa :)





Loppuun otin vielä muutamat lyhyemmät amrapit joissa tein mm. hupsuja ja ghd-vatsoja. Jälkimmäisiä mulla ei olekaan koskaan ollut metconeissa mukana sillä aiemmin on tuntunut että niitä ei pysty oikein tekemään laadulla jos hätäilee mutta nyt ne meni todella keposeen eikä edes vatsalihaksiin satu niin paljon kuin aiemmin ghd-vatsojen jälkeen. Hupsut tein täydellä liikeradalla niin, että laitoin maahan levypainot ja niiden väliin abmatin eli lähinnä sen takia ettei mun pälvikaljuun satu.

Perjantaina tehtiin myös meikäläisen yksi inhokeista eli bear complex. Tein ekan kierroksen 40 kilolla jonka jälkeen laitoin tankoon 50 kiloa ja vedin sillä loppukiekat. Aina yhtä hirveä treeni.

Tavoitteista

Kattelin tossa yksi päivä alkuvuodesta asettamiani tavoitteita ja tässä vaiheessa sanoa et olen kohtuullisen tyytyväinen siihen tahtiin missä nyt ollaan. Tässä muutama esimerkki siitä missä nyt mennään:




2 kommenttia:

  1. Ohhoh, huikea valakyykkysarja! Kyllä on voima tarttunut ukkoon, tosi hienoa kehitystä. Veikkaisin että tosta listasta kyllä aika monta napsuu kohdalleen tänä vuonna.

    VastaaPoista
  2. Joo kieltämättä napsu kohdilleen valakyykyt. Kehitystä on tullut ihan kivasti varsinkin kun ottaa huomioon ettei painonnosto tai voimannosto suinkaan ole ainoat asiat mitä yrittää kehittää. Nyt kuitenkin haasteena on vielä koneiston virittäminen vähän kireämpään kuntoon ja jos läskiä sais sulateltua vähintään viisi kiloa niin varmaan elämä olis helpompaa :)

    VastaaPoista