torstai 2. lokakuuta 2014

Unbroken-karsinnat



Crossfit8000 järjestää 8.11 Unbroken-kisat Espoossa. Kisojen karsinnat ovat juuri käynnissä ja itse kävin ne tekemässä eilen.

Mulla jää usein karsntalajeista (Open, winter war, karjalan kovin, box battle) semmonen fiilis etten saanut itsestäni ihan kaikkea mahdollista irti. Tämä kerta oli poikkeus, nyt tuntui et sain flowsta kiinni ja treeni sekä kulki että maistui hyvin.

Itse karsintalaji oli kolmiosainen:

Osalaji 1

7min AMRAP:
  • 6 Rower over Burpees
  • 12 cal Row
  • 24 DU

Ensimmäinen osalaji oli mulla vahvin osuus. Sain pidettyä tasaisen vauhdin päällä ja tuplahypyissäkään ei tullut turhia stipluja juurikaan. Soutu oli melkein lepoa ja burpeet sain nakuteltua kohtuulliseen tahtiin. Koitin pitää kokoajan 1:30 kierrosvauhtia ja siinä onnistuin. Lopputulos oli viidenneltä kierrokselta yksi soudettu kalori eli yhteensä 175 toistoa. 

2 osalaji
4min AMRAP:
  • 1 T2B
  • 1 Pull Up
  • 2 T2B
  • 2 Pull Up
  • 3 T2B
  • 3 Pull Up ...




Kakkoslaji tuli ehkä vähän yllärinä, alkulämmöissä sain todella keveysti toes to bareja ja tein niitä esim. 20 putkeen kevyesti. Nyt kuitenkin tahdin löytäminen oli vaikeaa ja jokaisen toiston eteen sai todella tehdä duunia. Lopputulos oli seitsemänneltä kierrokselta toes to barit eli yhteensä 49 toistoa.

3 osalaji
7 min aikaa löytää 1 rep max
Ground to overhead + Overhead squat

Lajeista viimeinen kuumotti mua etukäteen eniten. Ohs ennätys on itsellä 85 kiloa mutta on täysin eria asia nostaa se räkistä kuin ensin rinnalle, siitä niskan taakse ja työntö vala-asentoon ja sen jälkeen kyykätä. Lisäksi sykkeet oli jo valmiiksi koholla ekan ja tokan osalajin jälkeen. 




Lämmittelyissä ennen treeniä hain isommilla painoilla valakyykkyjä ja tein 80 kilolla aika keveyn toiston, kokeilin myös 90 kilolla mutta sitä en saanut työnnettyä niskasta ylös. Lähdin kuitenkin suhteellisen luottavaisena kolmoslajiin.

Ensimmäinen yritys piti olla ns. varma nakki 75 kilolla. Eipä tullut. Pienet kiroilut ja painot 70 kiloon ja siitä onneksi onnistunut toisto. Seuraavaksi tankoon 80 kiloa ja sekin tuli ylös. Yritin vielä 85 kilolla mutta se jäi pienestä kiinni kun en saanut pidettyä kyykyn ala-asennossa käsiä lukossa. Jälkikäteen olin tohon 80 kiloon todella tyytyväinen vaikka jostain syystä haaveilin 90 kilosta.

Kokonaisuutena karsinta oli mielestäni hyvä ja mittasi selkeästi enemmän koneiston kuntoa kuin raakaa voimaa. Toka laji oli mulle tuloksena pieni pettymys ja siinä otan varmasti takkiin tuloslistalla. Toisaalta tässä on vielä aikaa tehdä vaikka koko karsinta uusiksi :)




2 kommenttia:

  1. Kiva raportti! Itse en juurikaan haaveile crossfitissa kilpailemisesta, enkä ole mihinkään karsintoihinkaan edes osallistunut poislukien viime openeita, jotka tein. Henkilökohtaisesti mua vähän ärsyttää, että joka karsinnoissa täytyy olla mukana DU:ita. Miksi ihmeessä sen hyppynarun pyörittäminen kuuluu niin olennaisena osana crossfittiin?!?! Ärsytys selittyy sillä, että mä en millään opi DU:ita... Kaksi vuotta nyt treenannut ja se on viimeinen ns. perustaito, joka ei vaan multa suju. Ennätykseni on 16 tuplaa putkeen, mutta tavallisemmin onnistuu vain muutama tupla kunnes sekoan hypyissä. Todella turhauttavaa. Muutenkin henkilökohtaisesti tykkäisin että karsinnoissa mitattaisiin enemmän myös voimaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :). Noi tuplahypyt on kieltämättä todella turhauttava liike opetella. Väitän et mulle meni keskimäärästä enemmän aikaa niiden opetteluun aikoinaan mut semmonen pieni pakkomielle auttoi asiaa. Treenasin niitä käytännössä päivittäin :). Eiköhän noi tuplat ala pikkuhiljaa hävitä cf-skenestä ja tilalle tulee triplahypyt :)

    VastaaPoista