torstai 16. lokakuuta 2014

Sadonkorjuun aika: työntöennätykset historiaan

Tankoa taivaisiin



Marssin keskiviikkona salille ajatuksena tempaus ja ylöstyönnöt. Ideana oli tehdä alkuun tempauksia ja sen jälkeen jos energiaa jää niin työntöjä telineestä. Tempaussessiot meni vähän niin ja näin, ei sieltä suurempia onnistumisen tunteita, mutta työntöjen kanssa kävi jotain outoa ja meni suorastaan ennätyshommiksi.

Tempaus
5 x 3 raakatempausta
4 x 2 tempausta kyykkyyn

Edelleen oli vaikeuksia tempauksien kanssa. Meni vähän limboamiseksi kun yritin päästä liian nopeasti tangon alle ja tohon vielä yhdistettynä metrin loikka eteenpäin niin ei tullut hyvää. Paikat kuitenkin lämpesi mukavasti työntöjä varten joihin siirryin hetken palauttelun jälkeen

Työnnöt (split jerk)
2 x 60, 65, 75, 80, 85, 90
1 x 95, 100, 105PR, 110PR

Otin alkuun kakkosia ja tanko liikkui ihan kohtuullisesti. Sain tehtyä 90 kilolla kaksi ihan ok toistoa ja periatteessa treeni olisi pitänyt lopettaa siihen, mutta jäi vielä hieman nälkä joten päätin ottaa ykkösiä päälle.

En ole pitkään aikaan mennyt yli 90 kilon jerkeissä joten en oikein tiennyt mitä odottaa. Alkuun 95 kiloa tuli vähän oudosti ja pikkaisen vihloi olkapäissäkin. Laitoin kuitenkin 100 kiloa tankoon joka oli sen hetkinen PR lukema. Satku tuli kevyesti ylös. Sen jälkeen ennätysyritys 105 kilolla ja se olikin melkein päivän paras nosto. Ei mitään vaikeuksia. Ajattelin vielä laittaa 110 kiloa tankoon ja hieman skeptisenä lähdin tekemään nostoa ja taas, ei mitään vaikeuksia ja uusi ennätys oli syntynyt!

Mulla meni oikeastaan hetki tajuta mitä just tapahtui. Pistin kymmenellä kilolla jerkkiennätykset uusiksi. Liike jossa mulla on ollut vaikeuksia viimeisen puolen vuoden aikana. Illalla pohdin syitä tähän parannukseen ja en keksinyt muuta syytä kuin se, että nyt on salin voimaohjelmassa ollut viimeiset kuusi viikkoa push press hyvin vahvasti esillä ja sen hedelmiä korjattiin nyt.

Olen tällä hetkellä pirun tyytyväinen, sillä huutelin jossain vaiheessa tavoittelevani tämän vuoden aikana 120 kilon työntöä ja jossain vaiheessa mietin tuon tavoitteen realistisuutta, mutta nyt olen kohtuullisen luottavainen taas. 

Lähti taas vähän lapasesta tän videon kanssa


1 kommentti:

  1. Hienoa! Toihan meni helposti - lisää malmia tankoon sanon minä!

    VastaaPoista