lauantai 31. toukokuuta 2014

Yksi kovimmista treeniviikoista

Kulunut viikko on yksin kaikkien aikojen raskaimpia treeniviikkoja. Viikkoon mahtuu useita rankkoja metconeja ja paljon voimaharjoittelua. Kroppa on kuitenkin palautunut kohtuullisesti ja treenit on maistuneet. Keskiviikkona tehtiin kisaryhmän kanssa tiimiwod jossa työskenneltiin pareittaan edeten aina pisteeltä toiselle.  Liikkeinä olivat:

For time
1 km row/deadlift hold 100 kg
(jos tanko putoaa, vaihtuu soutaja)

50 toes to bar/hang from the bar
(t2b voi jakaa vapaasti, mutta toisen tulee roikkua tangossa samalla)

4 x bear complex (ohs) 60 kg/ 30 double unders
(aina yhden toiston jälkeen vaihto)

Kuva arkistosta, maastaveto pr 175 kiloa


Treeni meni itseasiassa todella hyvin. Soutu meni kohtuullisen jouhevasti, pari kertaa vaihdettiin parin kanssa asemia. Maastavetopito oli tuttuun tyyliin tuskaa, muttei mikään ylitsepääsemätön. Viime aikoina t2b:t on kehittyneet hurjaa vauhtia ja nyt tehtiin ne parin kanssa alusta asti vitosina loppuun asti vuorotellen. Toimi. Samalla kun toinen teki varsinaista liikettä, niin toisen piti roikkua leuanvetotangossa.

Treenin viimeinen liike oli yksi kierros bear complexia modattuna niin, että takakyykyn tilalla oli valakyykky. Tämän liikkeen kanssa ei ollut mitään ongelmia. Kokonaisaikaa ei tällä kertaa mitattu vaan taisteltiin toista tiimiä vastaan. Tultiin heidän kanssa käytännössä tasoihin. 

Kirmailua

Torstaina oli luvassa kunnon tuskaa. Juoksua...Alkuun nakuteltiin kuitenkin tempauksia 8 minuutin EMOMINa ja ideana oli tehdä raskaita ykkösiä. Otin viimeisellä toistolla jaetun pr:än 65 kiloa helposti. Tää oli kyllä positiivinen yllätys. Muuten pidin kilot treenissä 55-65 kilon välillä. 

Varsinaisen tuskan siis tarjoili:

For time
4 x 400 m run
1 min rest between rounds
2 min rest
2 x 800 run
2 min rest between round
Time: 17:26

Jos tempauksissa tanko liikkui mukavasti niin torstaina maistui myös juoksu. Juoksin ekan kierroksen todennäköisesti kovempaa kuin koskaan ja kellossa komeili 1:06 kun tulin maaliin. Sen jälkeen alkoikin kierrosajat tippua tasaisesti ja hengityskin muuttui huutohengitykseksi. Juoksua pitäisi kyllä tehdä useammin, se on kuitenkin suhteellisen helppo toteuttaa lähes missä vain. Tosin, yksin on vaikea saada itsestään tän tyyppisissä treeneissä kaikki irti. Ainakin meikäläinen tarttee juoksutreeneihin jäniksen kirittämään.


Kuva arkistosta, tempausta liikuntamyllyssä



Ehkä kovin ikinä

Tulee aika usein julistettua treenit kovimmiksi ikinä, mutta nyt perjantain treeni meni vähintään top-5:seen. Treenin jälkeen tuntu et sisuskalut puskee ihosta läpi salin lattialle. Hengitys oli vaikeaa, korvissa suhisi ja ainoa ajatus mikä pyöri päässä oli et pakko päästä ulos jäähdyttelemään. Treenissä tehtiin:

15 min EMOM
5 power clean 60 kg
Burpees rest of minute
Score: 72 burpees

Simppeli, kaksi liikettä. Ja hirveetä tuskaa. Cleanit meni vielä kohtuullisen helposti ja sain tehtyä kaikki putkeen ja todella nopeasti. Burpeita tein joka kiekalla 5-4 toistoa paitsi yhdellä kiekalla tein vain yhden ja viimeisellä tein 10. Treeni 15 min lähes jatkuvaa duunia joten hengitys ei päässyt tasautumaan missään vaiheessa ja olin todella iloinen kun aika tuli täyteen. Pohjilla oli vielä 8 minuutin EMOM c & j kiloilla 70-80 kg ja sekin painoi mukavasti. 

Lauantai menee varmaan lepäillessä ja keräillessä voimia. Pienen option jätän siltä varalta jos aurinko alkaa paistaa niin voisi korkata pihatreenikauden ja testata uuden leuanvetotelineen oikein urakalla.

3 kommenttia:

  1. Moi Tony! Tosi kiva blogi sulla :)

    VastaaPoista
  2. Toni, juoksu helpottuu kun tuut meidän mäki- ja porrasjuoksutreeneihin. Lavdimkin lupas tulla ens viikonloppuna.

    Krisse

    VastaaPoista
  3. Kiitos Anonyymi ja Krisse täytyy pistää korvan taaksen. Oon känyt joskus noita rappusia tahkomassa ja kyllähän se kehittävää puuhaa on. Ties vaikka tulisin joskus!

    VastaaPoista