sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Hc Triplet- kolme härkää ja yksi Pony

Hc triplet - Kettlebell fiesta

Nyt jo neljättä kertaa järjestetty Hc triplet oli jälleen menestys. Tripletti järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012 jolloin osallistujia oli kaksi, minä ja Tommi. Tällä kokoonpanolla mentiin myös kaksi seuraavaa triplettiä ja nyt lauantaina tripletin osallistujamäärä kasvoi peräti neljään :)

Idea on siis vetää kolme erilaista treeniä Pirkkolan Urheilupuistossa. Tällä kertaa treenit tehtiin pareittain ja kilpailumielellä. Päivä oli yksinkertaisesti täydellinen ja treenit meni erittäin hyvin. Jotenkin omassa koneistossa tapahtunut kehitys konkretisoitui kun huomasi, että pystyy tekemään hyvällä intensiteetillä ja pysymään kovakuntoisten kaverien vauhdissa.



Event 1. Toni & Don 22.39. Sipa & Jake 23.05



200 double unders cash in

400m run
40 kettlebell clean & jerks, 32kg
400m run
60 burpees
400m run
80 sit-ups
400m run
100 walking lunges, 25kg sandbag

200 double unders cash out


Ensimmäinen laji mittasi sekä kestävyyttä, että voimaakin. Alkuun parina 200 tuplahyppyä nostatti heti sykkeet ylös. Hypyt menivät meillä ihan kohtuullisesti, ehkä pientä hermoilua oli kummassakin hyppysetissä eli tuli muutamia turhia stipluja. Juoksut otettiin tarkoituksella aika rauhallisesti ettei sykkeet nouse liikaa. Kaikki muut juoksupätkät tuntuivat kohtuullisen kevyiltä paitsi burpeiden jälkeinen kierros. Se oli täyttä tuskaa, sydän laukkasi tuhatta ja sataa ja tuntui että jalat painaa tonnin.




Askelkyykyt oli mulle tällä kertaa helppoja. Nakuttelin oman osuuteni menemään todella kevyesti, ainoastaan tasapainon kanssa oli pari kertaa vaikeuksia. Askelkyykyssä meillä oli selän takana jokaisessa Hc tripletissä vieraillut Sandy eli ilmastointiteipillä päällystetty hiekkasäkki jolla painoa 25 kiloa.

Voitettiin ensimmäinen laji noi puolella minuutilla ja ero tehtiin selkeästi kahvakuula clean & jerkeissä missä tehtiin 40 toistoa aina vuorotellen kympin satseissa. Taktiikka toimi loistavasti ja ensimmäisestä lajista meille pisteet kotiin.


KB kettlebell clean & jerk


Ensimmäisen lajin kooste (Tommin tekemä kooste)




Event 2. Toni & Don 35.16, Sipa & Jake 30.34

21-15-9-15-21 of:

Wall ball, 10kg / partner in squat hold
Pull-ups / partner holds wall ball overhead, 9kg
Kettlebell swings, 32kg / partner pull-up bar dead hang

Seuraava laji olikin jo todella brutaali. Kummallekin tuli tässä treenissä 81 toistoa wall balleja, leukoja ja kahvakuulaswingejä. Samalla kun pari teki niin kaverin piti olla staattisessa pidossa joko kyykyssä, pitää 9 kg painavaa palloa pään päällä tai roikkua leuanvetotangossa. 

Itsellä meni wall ballit yllättävän hyvin, sain tehtyä kaikki toistot melkein putkeen muutamaa harhalaukausta lukuunottamatta. Swingit meni myös todella hyvin ja itseasiassa koskaan ei ole tuntunut swingit noin hyviltä kuin eilen. Standardina oli "kuulan pohja kattoon" ja onnistuin siinä hyvin.

Tässä lajjissa meidät piestiin maanrakoon, hävittiin yli viidellä minuutilla ja siihen on tasan yksi syy. Meikäläisen leuat. En saanut niitä kulkemaan ollenkaan ja niihin meni tolkuttomasti aikaa. Kaiken kruunasi vielä kesken leuanvedon tullut jäätävä kramppi pohkeeseen. Oli pakko mennä makuulleen hetkeksi ja pienten huoltotoimenpiteiden jälkeen pystyin taas jatkamaan. Tähän toki tuhrautui aikaa, mutta ero toiseen tiimiin ei tällä selity heillä oli samanlaisia ongelmia. Jostain syystä meillä kaikilla kramppasi pohkeet oikein urakalla.

Toisen lajin kooste (Tommin tekemä kooste)





Event 3. Toni & Don 4rds + 32 kb snatch. Sipa & Jake 3rds + 17 t2b
20min amrap of:
50 air squats
40 kettlebell snatches, 24kg
30 toes-to-bar
20 goblet squat, 32kg kettlebel

Viimeinen laji oli ehkä kaikista fyysisin mutta myös oma lemppari. Saatiin Tommin kanssa tehtyä aika näppärästi liikkeet ja muuten tehtiin tasajaolla paitsi Tommi teki enemmän toes to bareja. Kahvakuulatempaukset tehtiin alusta loppuun kympin satseissa ja tähän olen todella tyytyväinen. Lopputulos oli siis viimeisessä lajissa neljä täyttä kierrosta ja 32 tempausta päälle. Otettiin viimeisessä lajissa voitto kotiin yli kierroksella.


Vikan lajin jälkeen hippusen väsyneenä


Kooste kolmannesta lajista:




Eli takana huikea setti. Kolmet huikeat treenit hyvässä porukassa eli mitäpä muuta voi lauantailta toivoa. Loppuilta menikin levätessä ja survoessa ruokaa naamariin. Paikat on todella hellinä mut eiköhän tästä vielä palauduta. Kiitos loistavile treenikumppaneille!

Strategia kuntoon

Oli tarkkaa heittojen kanssa

Wall ball 10 kg

Tripletin tärkein elementti

Urpo





2 kommenttia:

  1. Haha huikeet käkinät oli Pirkkolassa! Kiitos jäbälle, tasaisesti saatiin nakutettua lajista toiseen. Moottorit hyrräsi alusta loppuun hyvin ja koneistosta tää ei jäänyt kiinni. Kehitystä on tapahtunut! Mieletön päivä :)

    VastaaPoista
  2. Oli huikee. Nyt tosin koneisto käy aika hitaalla. Kaksi tuntii sohvalla, safkaa ja taas sohvalle. Pitää varmaan aktivoitua vähän ettei mene jumi pahemmaks

    VastaaPoista