sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Throwdown

Eilinen päivä oli aikalailla unelmapäivä kun koko päivä meni urheillessa. Agendalla oli Crossfit Vantaan ja Central Helsingin välinen throwdown Central Helsigin "bunkkerissa". Huikea sali ja loistavat ihmiset takasivat sen, että kisapäivä oli täydellinen! Lajit olivat erinomaiset ja järjestelyt soljuivat sujuvasti.



Olin itsekin kisaamassa ja suoritus oli vähän kajsijakoinen. Ekassa lajissa tuli nekkuun pahasti mutta toka laji meni hyvin ja tuli jopa pientä itsensä ylittämistäkin.

Ensimmäinen laji

A) 
10 ohs 40 kg
15 burpee over plate
20 ohs 40 kg
Aika: 2:23 (3 min time cap)
- rest 1 min-

B)
10 thruster 40 kg
15 burpee over plate
20 thruster 40 kg
time cap 3 min, 6 reps missing

Ensimmäinen laji oli nopea ja intensiivinen setti. Tässä lajissa olisi pitänyt pystyä tekemään toistot putkeen kärkituloksen saamiseksi.

Kuva: Hannu Nieminen


Kyykyt lähtivät liikkeelle kohtuullisesti ja painoin ekat 10 putkeen. Joukkoon tuli peräti kaksi no reppiä kun en ojentanut itseäni täysin kyykyn loppuvaiheessa. Turhaa energiaa ja aikaa meni hukkaan. Burpeet tein rauhallisesti ja toiselle kyykkykierrokselle lähdin suht hyvällä fiiliksellä. Ajatuksena oli pilkkoa 20 toistoa kahteen osaan, mutta niinhän siinä kävi että painoin 18 toistoon asti kunnes olkapää hieman petti ja tanko tuli alas. Tanko uudestaan pään päälle ja viimeiset toistot pois. Aika oli muistaakseen 2 min 23 sekuntia.

Kuva: Hannu Nieminen


Minuutin levon jälkeen sama setti thrustereilla. Ekat 10 meni putkeen kevyesti. Sen jälkeen iskikin kuolema. Jokainen toisto oli täyttä tuskaa kun reidet huusi hoosiannaa ja maitohapot tihkui melkein reisistä läpi. Jaksoin taistella 14 thrusteria kunnes time cap tuli vastaan. Tämä kakkososio ei mennyt hyvin vaan olin siinä ihan viimeisten joukossa. Thrusterit on mulle kryptoniittiä. 

Kakkoslaji

A) 3 min time to find 1rm snatch + hang snatch
B) 30 sec row (meters)
C) 1rm turkish get up (barbell)

Kakkoslaji oli kolmiosainen joista jokainen pisteytettiin erikseen. Ekana oli tempaus jossa piti hakea maksimiraudat snatch + hang snatch yhdistelmästä. Oma tempausennätys on 75 kiloa joten lähdin siltä pohjalta rakentamaan tulosta. Otin ekan  noston 65 kilolla. Sen jälkeen tapahtui outoja. Nostin kilot 70 kiloon ja tuli feili. Mietin hetken kokeilenko samoja rautoja vai otanko riskin ja korotanko. Päätin pistää lisää rojua tankoon ja sain 72.5 kiloa ylös. Oli ehkä rumimmat tempaukset ikinä mutta silti tuntui hyvältä. Tässä osiossa taisin olla kuudes tai seitsemäs.

Kuva: Hannu Nieminen


Seuraava osio oli 30 sekunnin soutu. Lyhyet matkat on mun vahvuus ja painoinkin menemään täysillä. Tulos oli 185 metriä joka jäi 5 metriä tavoitteesta mutta silti ihan ok ja tämä oli muistaakseni viidenneksi paras soututulos.

Kolmososio oli turkish get up tangolla. Erittäin vaikea liike. Idena oli hakea tähän maksimiraudat ja itse jäin 30 kiloon johon jäi aika moni muukin. Taisin olla jaetulla neljännellä sijalla.



Yhteenvetona ykköslaji meni persiilleen, kakkoslaji meni hyvin. Yhteispisteet kuitenkin ratkaisivat ja sijoitus ei ollut kovinkaan kummoinen, mutta silti päivä oli onnistunut. Nyt pitää saada vaan paikat palautumaan hyvin ja ajatukset kohti ensi viikon lauantain Sawottaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti