keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Sawotta-kisaraportti

Kuva: Tommi Ulmanen



Lauantaina ohjelmanumerona oli Sawotta ja tällä kertaa pääsee kirjoittamaan raportin kisaajan näkökulmasta, sillä sain viime hetkillä peruutuspaikan kisoihin! Hyvä näin sillä kokemus oli aivan mieletön. Kisajärjestelyihin oli selkeästi käytetty aikaa ja aivotyötä sillä kaikki sujui upeasti.

Kisapäivän  aikataulutus ja siitä infoaminen lähenteli taidetta ja helpotti omaa urakkaa kun tiesi tasan tarkkaan milloin oma vuoro tulee. Oman sykkimisen ohessa kerkesikin hyvin seuraamaan muiden urheilijoiden suorituksia.


Ensimmäinen laji

6min AMRAP:
18 Kettlebell Swing 24/16kg
Shuttle Run
12 Box Over 75/60cm

Shuttle Run
Tulos: 121 toistoa /sijoitus 34/40

Ensimmäinen laji mittasi aika puhtaasti koneistoa. Koitin tehdä kahvakuulat mahdollisimman nopeasti ja bokseissa koitin olla hölmöilemättä. Tein ne askeltamalla,jotta saisin pidettyä sykkeet edes jotenkin kurissa ja tämä oli varmaan ihan oikea ratkaisu, mutta toisaalta askeltaminen oli äärimmäisen hidasta ja mulla olikin niissä vaikeuksia kun en ole ihan hirveästi askeltanut korkealle boksille.

Kuva: Tommi Ulmanen


Shuttle runiin kuului tehdä burpee kentän toisessa päädyssä ja tässä mulla tuli kaksi täysin turhaa no reppiä kun en irroittanut käsiä maasta. Tähän tuhlautui aikaa ja energiaa. Tavoite oli tehdä tässä treenissä neljä kokonaista kierrosta ja siitä jäin kuusi toistoa. Treeni oli hyvä avaus päivään. Sijoituksessa ei nyt juuri ollut hurrattavaa eli viimeisten joukossa oltiin.

Lajivoittajat

Miehet: Jukka-Pekka Peltonen 153 toistoa
Naiset: Laura Pihkala 156 toistoa
Masters miehet: Kimmo Kanto 146 toistoa
Masters naiset: 147 toistoa

Toka laji

3RM Shoulder to Overhead
Tulos: 97.5 kg (oma sijoitus 28/40)

Toinen laji pisti jo etukäteen hymyilemään. Ideana löytää kolmella yrityksellä shouder to overheadin kolmosmaksimi. Muistan joskus tehneeni räkistä kolmen toiston työntöjä 90 kilolla, mutta muuten ei ollut mitää hajua millä painolla kannattaisi aloittaa. Lähdinkin aika varovaisesti liikkelle ja aloituspainoksi otin 80 kiloa joka tuli kevyesti kolme kertaa ylös. Seuraavaksi ladoin tankoon 90 kiloa joka sekin tuntui hämmentävän kevyeltä.

Viimeiseen yritykseen meinasin ensin ottaa maltillisen korotuksen, mutta näin sivusilmällä että kilpakumppani latoi tankoon 95 kiloa, joten päätin nokittaa siitä vielä ja lähteä hakemaan riskillä 97.5 kiloa. Rinnalleveto oli kevyt ja jostain ihmeen syystä myös työnnöt liikkuivat todella ketterästi ja mulla ei ollut mitään vaikeuksia saada rautoja ylös. Tekniikkakin pysyi omasta mielestä ihan kohtuullisena. Tämä oli kisapäivän selkeästi kovin onnistuminen itselle ja sitä joutuikin vähän tuulettelemaan.






Jäätävän kovia tuloksia tuli tässä lajissa. Lähes järjestään raudat liikkuivat tuhdisti satkun puolella. Naisissakin nähtiin pirun kovia tuloksia kun lajivoittaja Katariina Kananen paukutti taivaalle todella komean näköisen kolmosen 85 kilolla. Huh.

Lajivoittajat

Miehet: Iiro Hirvi 120 kg
Naiset: Katariina Kananen 85 kg
Miehet masters: Kimmo Kanto, Kim Nyström ja Pertti Kiiskinen 100 kg
Naiset masters: Jutta Kontto 67.5 kg

Kolmas laji

21-15-9
Wallball 9/6kg
Chest to Bar / Pullup
Deadlift 110/70kg

10min timecap
Tulos: 10:14 (sijoitus 31/40)

Jos ensimmäinen laji oli suhteellisen hauskaa rallattelua ja toka laji rauhallista työntelyä niin kolmas laji oli aikalailla sitä miltä se näytti paperillakin eli paskaa. Silkkaa paskaa. Siis hyvällä tavalla. Koskaan ei ole 110 kilon maastaveto tuntunut niin vastenmieliseltä kuin lauantaina. Vaikka kuinka vannotin itselleni ennen lajia tekeväni hyvällä tekniikalla toistot niin kyllä voin rehellisesti sanoa, että jossain vaiheessa selkä oli hyvinkin kissamaisessa asennossa. Tein ekat wall ballit putkeen, leuat nakuttelin alusta asti kakkosina ja maastavedoissa yritin vaan jotenkin selvitä. Treenin jälkeen joutui hetken kerätä itseään lattialta ja vielä puoli tuntia sen jälkeen yskitti ja puuskutti. Toisaalta oli helpottunut kun tiesi ettei tarvitse enää sykkiä. Finaaliin meni vain kuusi parasta joten luonnollisesti näillä sijoituksella meikäläisen oli vuoro siirtyä katsojaksi.

Lajivoitot

Miehet: Janne Kakarinen 6:24
Naiset: Sara Pihlflyckt 6:14

Masters-urheilijoilla kolmas laji oli samalla finaali ja he tekivät eri treenin. Sekin näytti aika tiukalta setiltä

Masters-finaali
21 Bar Over -Burpee
18 Deadlift 100/60kg
15 Overhead Squat 40/25kg
12 Toes to Bar
9 Pullup
12 Toes to Bar
15 Thruster 40/25kg
18 Deadlift 100/60kg
21 Bar Over -Burpee
12min timecap


Finaalissa miesten lajivoiton vei Crossfit Vantaan Kimmo Kanto ajalla 9:03 ja samalla hän varmisti kokonaiskisan voiton. Eli voitto tuli hienosti omalle kotisalille :). Naisissa lajivoiton vei Jutta Kontto ajalla 9:12 ja samoin myös hänelle kokonaiskilpailun voitto. Jos itse olen päälle nelikymppisenä samassa kunnossa kuin nämä sankarit niin voin todeta et jotain on tullut tehtyä oikein.


Pelimestoilla


Loppuyhteenveto

Omasta näkökulmasta kisat olivat todellakin huikea kokemus. Hirveitä urotekoja ei nyt tullut tehtyä, mutta sain todella arvokasta kisakokemusta. Yleisön edessä treenaaminen on itseasiassa yllättävänkin hauskaa ja huomasin etten jännitä sitä juurikaan. Sain myöskin vahvistusta siihen mitä asioita mun pitää itsessäni kehittää eli nyt pitää oikeasti saada koneisto kirempään kuntoon. Viime hetken valmistautuminen ja kisapäivän rytmitys evästaukoineen ja lämmittelyineen meni nappiin kerrankin ja tuntui että palauduin kisoista yllättävänkin nopeasti.

Kisajärjestelyistä on kyllä pakko antaa iso plussa järjestevälle taholla. Kaikki toimi täydellisesti. Aion ilman muuta olla ensi vuonna skarppina kuin kisapaikat tulevat myyntiin, ehkä silloin olisi jo mahkuja päästä 30 parhaan urheilijan joukkoon.

Kokonaistilanne (voittajat)

Miehet: Jyrki Montonen
Naiset: Emilia Kärkkäinen

Itä-Savon uutinen kisoista

Sawotan kotisivut

Tulokset ja lajikuvaukset wodconnect







2 kommenttia:

  1. Hieno rapo ja hyviä suorituksia! Erityisesti just toi kolmostyöntö/pressi on kova. Eikös sulla pn-kisoissa työntö ole liikkunut tuolla satkun tuntumassa? Oletko menossa nyt tämän vuoden ghetto snatcheihin? Olin keväällä niissä toimitsijana ja varmaan ens kuussa katsojana, mielenkiintoista nähdä ketkä kisaa ja mitä tuloksia nähdään.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Joo työntö pörrää siinä satkun hujakoilla. Räkistä on mennyt 110 kg mut heti kun on rive mukana niin ei pääse "lähellekään". Ghetto Snatchit jää kyllä tällä kertaa väliin mutta viime vuoden setit olivat kyllä huikea kokemus. Oli ehkä elämäni kuumottavin hetki se eka tempaus :). Loistava konsepti tuo ghetto snatch.

    VastaaPoista