maanantai 2. maaliskuuta 2015

Crossfit Open15.1

Varpaat tankoon


Crossfit Openit ovat taas täällä! Viisi viikkoa huikeita lajeja ja kilpailua itsensä ja kymmenien tuhansien muiden kanssa. Itsellä meinasi tulla heti alkuun lässähdys, kun vielä perjantaina olin täysin varma, etten pysty tekemään lajia olkapään kipeytymisen takia, mutta ahkera mobbaus tuotti tulosta ja aamulla herätessäni käsi toimi täydellisesti. Lähdin varovaisesti liikkeelle ja lupasin itselleni, että lopetan heti jos tulee kipuja. Niitä ei onneksi tullut joten sain tehtyä lajin kunnialla loppuun ja meni vielä hyvinkin!

Itse laji oli kaksiosainen, alkuun perinteinen Open-tripletti ja sen jälkeen erikseen pisteytettävä voimaosuus eli haettiin ykkösmaksimi clean & jerkissä. Tämä oli ensimmäinen kerta kun Openeisssa oli mukana voimaosuus ja mielestäni erittäin mielenkiintoinen lisä.

Cf open 15.1
9 min amrap
15 toest to bar
10 deadlift 52 kg
5 snatch 52 kg
Tulos 120 reps

Cf open 15.1a
Find 1rm clean & jerk (6 min time cap)

Ensimmäinen laji oli siis tripletti toes to barista, maastavedosta ja tempauksesta. Kilot olivat kummassakin liikkeessä samat eli 52 kiloa. Otin tavoitteeksi tehdä neljä kierrosta tasaiseen vauhtiin ja jättää hyvin paukkuja clean & jerk osioon. Tein ekalla kiekalla toes to barit vitosen satseissa lyhyillä tauoilla, tokalla ja kolmannella kiekalla joudun jo pilkkomaan pienempiin sarjoihin ja vikalla tein ykkösinä. Mulla pysyi kierrosajat todella tasaisina läpi treenin ja itseasiassa viimeinen kierros jossa tein toes to barit ykkösinä oli ensimmäistä kierrosta lukuunottamatta nopein kierros.





Maastavedot oli tämän lajin lepovaihe ja ne tein aina putkeen ilman minkäänlaisia ongelmia. Tempaukset taas tein yksittäisinä säästääkseni voimia toes to bariin. Ihan hyvä ratkaisu sillä 52 kiloa tempauksessa on meikäläiselle ihan sopivasti kiloja ja en halunnut höntyillä forkkuja jumiin.

Lopputulos oli tasan neljä kierrosta ja pirun hyvä fiilis lähteä nostamaan ykkösmaksimia.

Ekan setin jälkeen siis lastasin tankoon 80 kiloa ja otin sen varmasti ylös. Tuli sen verran kevyesti, että hyppäsin suoraan 90 kiloon joka oli mulla tavoitteena, sekin tuli kohtuullisen helposti ylös. Olin haaveillut satasen nostosta (joka on myös tällä hetkellä oma PR) joten ladoin vielä vitoset tankoon. Satku tuli kevyesti rinnalle, työntö taas oli aika vaikea ja jouduin hetken steppailla ja hakea tasapainoa kun keskivartalo heilui kuin makaroni, lopulta sain kuitenkin kädet lukkoon painot hallintaan. Tulos 100 kiloa ja kunnon tuuletukset päälle.

Se fiilis mikä mulla oli treenin jälkeen oli kyllä huikea. Olin henkisesti valmistautunut siihen etten edes pysty tekemään lajia ja nyt lopputulema oli vähintäänkin hyvä. Lajista ei oikeastaan jäänyt harmittamaan mikään.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti