lauantai 13. joulukuuta 2014

Winter war 2015 - 2. Karsintalaji / Päätä seinään

Tempaus


Päätä seinään ja kunnolla. Seinä on tällä kertaa 70 kilon tempaus joka ei vaan rokkaa. Tein tänään jo toisen kerran Winter War-karsintojen toisen lajin ja tismalleen sama tulos eli 90 toistoa. Kaikki ketkä on kyseisen lajin tehneet tietävät, ettei tota viittis painaa huvikseen uudestaan ja uudestaan, mut kyllä kismittää kun on minuutti aikaa ja tanko ei vaan heilahda.

Treenissä ideana oli siis tehdä:

12 min AMRAP:
20 Tempaus (40kg/25kg)
15 Yleisliike tangon yli (käsien irrotus lattiasta ala-asennossa)
15 Tempaus (50kg/30kg)
15 Yleisliike tangon yli (käsien irrotus lattiasta ala-asennossa)
10 Tempaus (60kg/35kg)
15 Yleisliike tangon yli (käsien irrotus lattiasta ala-asennossa)
5 Tempaus (70kg/40kg)
15 Yleisliike tangon yli (käsien irrotus lattiasta ala-asennossa)
Niin monta tempausta kuin mahdollista (80kg/45kg)
TIE BREAKER: Työntö
Tulos: 90 reps

Ekalla yrittämällä keskiviikkona tein ekat tempaukset nelosina ja nyt lauantaina tokalla jaoin toistot 6-5-4-3-2. Vaikea sanoa, et kumpi toimi paremmin mut jotenkin jälkimmäisestä jäi paremmat fiilikset. Ekalla yrittämällä mulla tuli käytännössä jokaiseen burpeeseen ylimääräinen väliaskel ennen kuin hyppäsin tangon yli, nyt kiinnitin siihen huomiota ja säästin varmasti energiaa paljon. Kummallakin yrittämällä tein 50 ja 60 tempaukset ykkösinä.

Burpee on aina yhtä nautinnollista


Tällä kertaa mulla oli painonnostokenkien sijaan jalassa Nanot, jotka toimi tässä treenissä hyvin. Hypyt oli huomattavasti kevyempiä. Burpee on liikkeenä kyllä yksi perkele. Lisäksi vielä hieman kiukutteleva alaselkä tuo tuo tuohon liikkeeseen lisätwistin ja hidastaa todella paljon. Välillä tunsin itseni hylkeeksi kömpiessäni lattialta ylös. 

Lajina tämä oli mielestäni nerokas. Periattteessa viimeisellä kahdella minuutilla tulee ne isoimmat erot ja lysti alkaa siellä. Koneisto ei ollut treenin aikana mitenkään erityisen kovilla (jos vertaa vaikka ykköslajiin) mutta treenin jälkeen tuli semmoista verenmakuista yskää ja meinasi tajua lähteä. 

Laji oli mulle pieni yllätys, sillä odotin tähän väliin puhtaasti voimalajia. Ehkä nyt viimeisessä lajissa nähdään jonkilainen voimasetti, esim: 1 RM bear complex mikä nähtiin nyt lauantaina järjestetyissä Masters-kisoissa Hämeenlinnassa. Nähtäväksi jää.



Tämä viikko on siis mennyt enemmän tai vähemmän Winter War-tunnelmissa mutta torstaina tuli treenattua perhosleukoja ja nyt ensimmäistä kertaa hiffasin mitä siinä liikkeessä pitää tehdä.

Kuva ei liity postaukseen millään tavalla



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti