torstai 25. joulukuuta 2014

Raakaa riveä ja soutelohommia




Joulun aikaan on hyvä vaan löhötä ja
survoa safkaa naamaan sekä pitää taukoa treeneistä. Silti hinku treenaamaan on kova ja parin päivän tauko tuntuu ajatuksena raskaalta. Todennäköisesti kuitenkin parin päivän lepo tekee vaan hyvää ja taas jaksaa painaa kovaa vauhtia ja uudella tarmolla.

Maanantaina meillä oli salin ohjelmoinnissa luvassa Winter Warien ensimmäinen karsintalaji. Kaikista vastenmielisistä ajatuksista huolimatta päätin tehdä tuon treenin vielä kerran.

Lähdin nyt rauhallisella taktiikalla eteenpäin ja tein rivet 8/7/6/5/4 jaolla. Fiksu veto, sillä tämän jälkeen leuat eivät tuntuneet läheskään niin raskailta kuin viimeksi. Samoin bokseille päästyäni sykkeet oli maltillisella tasolla.

Toisen kierroksen rivet oli viimeksi jokainen täyttä tuskaa ja tein ne ykkösinä, nyt tein kakkosina ja ykkösinä ilman suurempia ongelmia.

Lopputulos oli pari toistoa huonompi kuin karsinnoissa, mutta en ollut lähellekään niin romuna. Onnistuin jakamaan energiat siis kerrankin hyvin. Näköjään joku treeni pitää tehdä neljästi ennen kuin tajuaa miten edetä.

Tiistaina vietin taas pitkän tovin salilla. Tein alkuun rinnallevetoja ja loppuun runttasin etukyykkyjä.

Tiistain treenit:
Power clean: 5 x 70, 3 x 75/80, 2 x 90, 1 x 95/100

Front squat: 3 x 70/80/90/100 ja 1 x 105 kg

Rinnallevedot tuntuivat kevyiltä siihen asti kunnes otin jaetut ennätysraudat tankoon. En tiedä oliko jotain henkistä heikkoutta, mutta 100 kiloa tuli vielä kohtuullisen helposti ylös, mutta 105 kilolla ei ollut toivoakaan. Ennätykset jäivät siis ensi kertaan.



Etukyykyissä oli jo aikalailla mehut poissa ja kyykyt eivät tuntuneet missään vaiheessa kovin hyviltä. Videoltakin katsottuna ne näyttävät todella raskailta. 



Voimaosuuden jälkeen olin jo aika puhki, halusin kuitenkin vähän kiusata koneistoa ja pakotin itseni soutulaitteelle ja säädin soutulaitteeseeen seuraavan treeni::

30 min row
30 sec on
30 sec off
Total: 5020 m

Legendaarinen soututreeni. Viimeksi kun tein tämän niin  lopputulos oli noin 4650 metriä eli parannusta tuli kivasti. Ideana siis painaa aina 30 sekkaa täysiä ja sen jälkeen levätä 30 sekuntia. Vauhti pysyi mulla jokaisessa pätkässä tasaisena ja metrejä tuli aina 140-150/työstöjakso. 

Puoli tuntia soutulaitteessa on sekä fyysisesti että henkisesti rankka koitos mutta olen luvannut lisätä soutua omiin treeneihin ja tämä on hyvä tapa saada kilometrejä tilille.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti