perjantai 31. heinäkuuta 2015

Kyykkyä ja skilliä

Takapihatreenit

Tämän hetkinen ohjelmointi pitää normaalin Crossfit Vantaan ohjelmoinnin lisäksi sisällään paljon erilaista skilliharjoittelua ja kyykkyä. Meillä on erilliset kisaryhmän treenit aina kaksi kertaa viikossa jolloin keskiviikkona kyykätään ja sunnuntaina on enemmän peruskuntoa kohottavia, pidempiä settejä.

Bear complex, mukana Don


Keskiviikon treenit ovat koostuneet kolmesta osiosta

1. Skilliemom
kahdellsa omalla heikkoudella tehtävä 10 min emom
2. Takakyykky 4 x 6 toistoa (75 % 1rm)
3. Metcon (benchmark tai vanha Open treeni)
4. Askelkyykky 10 min emom 8-10 reps (kahdella ekalla viikolla eteenpäin ja kahdella vikalla viikolla taaksepäin)

Cindy, todella möhnästä menoa


Sunnuntaisin treenit ovat pitäneet sisällään juoksua, soutua, köysikiipeilyä yms. Lisäksi nyt aloitettiin ring muscle up-progressio joka kestää neljä viikkoa ja siinä pilkotaan liike aikalailla osiin tavoitteena oppia liike "täydellisellä tekniikalla".

Takapihatreenit kovassa seurassa

Omalla kohdalla treenit ovat toimineet erittäin hyvin. Hupsut kulkee tällä hetkellä paremmin kuin koskaan, pistoolit eivät ole enää ongelma ja kyykkykin on tuntunut joka viikko kevyemmältä vaikka % ovat nousseet ekan viikon 70/70/70/75 %:sta vikan viikon 75/75/75/75 %:iin. Lopun askelkyykyt ovat olleet tosin joka kerta täyttää tuskaa. Jo kolmannen minuutin kohdalla sitä alkaa usein miettiä et tekeekö loppuun :). Uskon kuitenkin että näistä on pirusti hyötyä sillä kisatilanteessakaan askelkyykkyjä pääsee harvoin tekemään tuoreena. Ekan keskiviikon jälkeen mulla oli persposket niin kipeät et istuminenkin teki vaikeaa usean päivän ajan.

Nyt on vielä tätä sykliä viikko jäljellä jonka jälkeen tulee kevyempi viikko. Itsellä se tekee erityisen hyvää sillä huomasin tuossa että viimeisen 20 päivän aikana on ollut vain yksi lepopäivä. Ideaalitilanteessa treenaan yleensä 3 + 1 systeemillä mutta nyt lähti vähän lapasesta. Eilinen lepopäivä muuttui rauhalliseksi kuuden kilometrin lenkiksi jonka päätteeksi sain maailmanluokan krampit ylävartaloon (?). Kaula ja hartiat menivät jostain syystä aivan solmuun. Selkeästi juoksen hyvällä tekniikalla....

Hyviä treenejä siis ollut ja tulee jatkossa olemaankin. Paikat on pysyneet ehjänä ja olkapääkin sallii jo lähes 100 % treenauksen. Välillä sitä juilii tietyissä liikkeissä muttei mitään hälyyttävää. Kehonhuoltoa on kieltämättä tullut laiminlyötyä, mutta siihen on tulossa jeesiä kun aloitan taas aamumobbailut.

Tällä hetkellä (jälleen kerran) isoin tavoite ei ole saada benchmarkeissa tai maksiminostoissa ennätyksiä vaan painonpudotus. Tavoite on pudottaa paino 97 kilosta 90 kiloon eli suhteellisen kova tavoite. Uskon, että tuon painoisena pystyn tekemään huomattavasti paremmin kehonpainoliikkeitä sillä tällä hetkellä kroppa on todella raskas. Käytännössä pudotan painon itselle tutulla ja toimivalla vhh-ruokavaliolla. Sen toimivuus kovien treenien kanssa voi ainakin jossain vaiheessa olla kyseenalaista, mutta nyt priorisoin painonpudotuksen edelle eli en stressaa mikäli treeneissä ei tule mahtisuorituksia.

2 kommenttia:

  1. Moi!
    Voisitko laittaa vähän paremman kuvan tuosta sun takapihan leuanvetotankorakennelmasta? Ottaisin mielelläni mallia ja rakentaisin samanmoisen omalle pihalle!

    VastaaPoista
  2. Kyllähän tuo onnistuu! Mä voisin jopa tehdä siitä oman postauksen!

    VastaaPoista