sunnuntai 16. elokuuta 2015

Cindy merihädässä




Mietin tuossa yksi päivä päivän treenejä ja ideana oli soutaa vähän tuhdimpi mälli. Pitkien matkojen soutaminen on kuitenkin lähtökohtaisesti erittäin tylsää joten jostain alitajunnasta kimposi treeniin masokistinen sivujuoni eli päätin soutaa viisi kilometriä ja jokaisella alkavalla kolmella minuutilla tehdään yksi kierros Cindyä (5 leukaa, 10 punnerrusta, 15 ilmakyykkyä).

Treeni starttasi soudusta eli ensimmäinen kolme minuuttinen oli puhdasta soutua ennen ensimmäistä Cindy-rundia. Tämän jälkeen soutujaksot olivat keskimäärin puolitoista minuuttia riippuen siitä kuinka kauan Cindy-rundiin aina meni. 

Treeni oli jotenkin henkisesti aika raskas ku n tajusi, että metrit kuluivat kierros kierrokselta vähemmän ja vähemmän ja pienikin sluibailu Cindyssä oli heti soutuajasta pois. Alussa sain pidettyä vauhtia soudussakin kohtuullisen hyvänä, jossain 1:50 paikkeilla, mutta loppua kohden vauhti hidastui 2:00/500m paikkeille. Toisaalta Cindy-kierrokset menivät kohtuullisen hyvin ja huomasin kehittyneeni punnerruksissa sillä niissä ei nyt tullut totaalikuolemaa. 

Treenissä kesti 38 minuuttia kokonaisuudessaan ja siinä ei ollut käytännössä kuin muutaman sekunnin lepotaukoja kun siirryin tangolta soutulaitteelle. Tämä meni siis aika hyvin peruskuntotreenistä vaikkakin sykkeet tuntuivat ainakin paukkuvan paikoitellen aika korkeallakin. Treenin jälkeen mulla oli semmoinen olo kuin olisin juossut seinäään päin. Time capin asettaminen 30 minuuttiin ei olisi ollut huono vaihtoehto. Silti, erittäin hyvä treeni jonka ideaa aion jatkossakin hyödyntää eri variaatioilla eli Cindy-kierroksen tilalla voi olla mitä tahansa, 10 hupsua tai 3 köysikiipelyä yms. 

Ennen soutelua otin myös hieman tempausta pohjille ja hyvinhän se kulki. Otin ensin kolmosia 65 kiloon asti jonka jälkeen kakkosia 70 kiloon asti kyykyn kautta. En ole aiemmin koskaa tehnyt squat snatchia 70 kilolla kahta toistoa putkeen. Jopa 75 kg eli entinen pr-paino tuntui siltä, että sen olisi voinut nakutella kahdesti mutta vielä ei ollut sen aika :)



Treenien jälkeen suuntasin lievässä nestehukassa nokan kohti Lappeenrantaa ja Karjalan Kovin-kisoja! Vietin paikanpäällä lauantain ja oli kyllä pirun miellyttävä kokemus. Tästä lisää myöhemmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti