tiistai 22. joulukuuta 2015

Winter War 2016 - karsinnat neljäs laji

Neljäs ja sitä kautta viimeinen WW-karsintalaji taputeltu ja hirveäksi todettu. Barbell hell oli todellakin nimensä veroinen. Tein lajin heti keskiviikkona ja tuosta käynnistyi erikoinen sarja tapahtumia johon liittyi erittäin suuria vaikeuksia kävellä tai ylipäätään käyttää jalkoja :). Vaikka kuinka vannoin etten koskaan tee lajia enää uudestaan niin olosuhteiden pakosta palasin lajin kimppuun vielä sunnuntaina.Barbell Hell (time cap 25 min)
Maastaveto x 50
Hyppy tangon yli x 50
raaka rinnnalleveto riipusta x 50
Hyppy tangon yli x 50
Etukyykky x 50
Hyppy tangon yli x 50
Ylöstyöntö x 50

Paperilla hirveä treeni. Livenä vielä hirveämpi. Lähdin keskiviikkona tekemään tätä suhteellisen kevyillä eväillä ja huonoilla yöunilla, niillä saattoi olla vaikutusta siihen mitä kävi. Ensimmäisenä liikkeenä olleet maastavedot oli vielä kevyitä ja teinkin ne kolmessa osassa pois alta. Hypytkin maistui vielä tässä vaiheessa. Rinnallevedoissa tapahtuikin sitten ensimmäinen taktinen virhe kun tein kaksi kympin sarjaa putkeen. Sykkeet nousi tässä vaiheessa korkeiksi ja tajusin kämmänneeni. Tämän jälkeen loppu olikin Via Dolorosa.

Etukyykyt oli se mikä viimeistään puudutti mut. Tein ne alusta loppuun vitosina ja jokainen sarja tuntui pahalta. Sarja tuntui kestävän ikuisesti ja kun lopulta pääsin loppuun niin hypyistä ei tullut sen jälkeen mitään. Jouduin hyppimään kramppien takia tangon yli ykkösinä joten hypyissä kesti tolkuttoman kauan. Lopulta pääsin työntöihin ja tein niitä 26 kpl. Työnnöt oli todella raskaita tuossa vaiheessa kun ei ollut enää jalkoja ollenkaan. 

Treenin jälkeen meinasikin lähteä taju ja totesin treenin olleen pahin ikinä ja edelleenkin olen tota mieltä kun mietin keskiviikon olotilaa.  Kun pääsin salilta kotia mulla oli jalat krampisss ja tuli vielä migreenikohtauskin päälle. Yö meni pyöriessä kipeiden jalkojen kanssa ja loppuviikko meni täysin levätessä ja jalkoja parannellessa. On tähän 3.5 vuoteen tullut aika raskaitakin treenejä vedettyä mutta koskaan ei ole tähän kuntoon kroppa mennyt, siksi epäilenkin että tuolloin tapahtui jotain muutakin kuin perushyytyminen. Kaiken kukkuraksi videolta katsottuna omissa rinnallevedoissa ei täyttynyt kaikki liikestandardit joten käytännössä tässä vaiheessa ei ollut edes tulosta kasassa ja edessä oli viikonlopun reissu Viroon.

Viikonlopun aikana kypsyi kuitenkin ajatus siitä et jos jalat toipuvat niin tekisin lajin uudestaan. Sunnuntaiksi ne olivatkin kunnossa ja päätin iskeä lajin kimppuun uudelleen. Nyt otin tavoitteeksi saada vain jonkinlainen tulos ja pitää paikat ehjänä. 

Nyt tein mavet ykkösinä ja rinnallevedot vitosina. Hyvä ratkaisu sillä pääsin kyykkyihin hyvillä energioilla. Kyykyt tein alusta loppuun kolmosina ja lopussa kaksi nelosta. Tällä kertaa kyykyt eivät sattuneet missään vaiheessa ja niiden jälkeen mulla oli todella hyvät energia päällä ja tein hypyt muutamassa satsissa hyvällä fiiliksellä. Sen jälkeen pieni into purkautui ja painoin yhdeksän työntöä putkeen, sen jälkeen kuusi jonka jälkeen loppuun kolmosina.

Kerkesin tekemään 29 toistoa eli tulos parani kolmella toistolla ja olotila oli erinomainen treenin jälkeen. Ei minkäänlaista kramppia eikä huonoa oloa. Seuraavana päivänä jaloissa ei tuntunut enää ollenkaan ja meninkin heti aamusta treenaamaan ja vedinpä vielä toisetkin treenit iltapäivällä. Omituisia ovat kropan metkut.

Kokonaisuutena karsinnat menivät kohtuullisesti. Tavoite oli olla parhaan 50 % joukossa ja lähelle pääsin, muttei ihan paariin.  Erityisesti etukyykky ja thrusterit olivat mulle kryptoniittia ja niiden takia otin pahasti nekkuun leaderboardilla. Tietty myöskään neljällä muscle upilla ei pötkitty hirveän pitkälle. Toisaalta chest to barit kulkivat hyvin ja niiden avulla sain paranneltua asemia leaderboardilla. Erittäin opettavaiset karsinnat ja huikea päästä taas seuraamaan kisoja livenä.

Nyt seuraavaksi ajatukset alkaa siirtyä jo kevättä ja kesää kohti. Tulossa on Crossfit Openit ja tietty muutamia kisoja kuten Cut the crap, Sawotta sekä Karjalan Kovimmat. Näitä odotellessa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti