lauantai 29. elokuuta 2015

Helsinki Showdow: karsintalaji 1

Hyi helvetti. Ensimmäinen ajatus kun luin keskiyöllä julkaistun Helsinki Showdownien ensimmäisen karsintalajin. Hetken päässäni lajia prosessoituani tajusin että siinä on oileastaan kolmea ns. vahvuutta eli kevyt tempaus, tuplahypyt ja soutu. Tosin yhdessä nämä kolme liikettä olivat mun koneistolle aika kova pala.



Ensimmäinen karsintalaji

8 min amrap
20 cal soutu
40 tuplahyppyä
20 tempausta 40 kg
Tulos: 2 kierrosta + 20 cal soutu

Olin pienessä unihorkassa kun painelin salille ja kroppa ei oikein herännyt missään vaiheessa. Tekeminen oli takkuista ja jäi kyllä semmonen fiilis, että tästä parannetaan sunnuntaina kun teen lajin uudestaan. 

Ekan soudun painelin noin 50 sekuntiin ja tuplat meni putkeen. Tein taas sen virheen että aliarvioin tempaukset ja painoin niitä 10 putkeen jonka jälkeen pätkin vielä sarjan kahdesti. Ensi kerralla teen ehdottomasti joko 4 x 5 tai 7, 7, ja 6. Ekaan kierrokseen meni noin 2 min 30 sekkaa joka oli kolmen kierroksen tavoitevauhtia mutta tässä vaiheessa sykkeet oli jo niin tapissa, että osasin odottaa tuskaista loppua.

Toinen kierros meni soudun ja hyppyjen osalta ok, tempauksiin päästyäni teinkin niitä jo ykkösinä...Tähän meni yksinkertaisesti niin paljon aikaa että kerkesin enää kolmannelta kiekalta tehdä soudut. Tajusin vasta jälkikäteen että tuo oliso pitänyt vetää luumu punaisena sillä hypyistä olisi saanut helpolla nopeita toistoja. Tämä mielessä sunnuntaina!


sunnuntai 16. elokuuta 2015

Cindy merihädässä




Mietin tuossa yksi päivä päivän treenejä ja ideana oli soutaa vähän tuhdimpi mälli. Pitkien matkojen soutaminen on kuitenkin lähtökohtaisesti erittäin tylsää joten jostain alitajunnasta kimposi treeniin masokistinen sivujuoni eli päätin soutaa viisi kilometriä ja jokaisella alkavalla kolmella minuutilla tehdään yksi kierros Cindyä (5 leukaa, 10 punnerrusta, 15 ilmakyykkyä).

Treeni starttasi soudusta eli ensimmäinen kolme minuuttinen oli puhdasta soutua ennen ensimmäistä Cindy-rundia. Tämän jälkeen soutujaksot olivat keskimäärin puolitoista minuuttia riippuen siitä kuinka kauan Cindy-rundiin aina meni. 

Treeni oli jotenkin henkisesti aika raskas ku n tajusi, että metrit kuluivat kierros kierrokselta vähemmän ja vähemmän ja pienikin sluibailu Cindyssä oli heti soutuajasta pois. Alussa sain pidettyä vauhtia soudussakin kohtuullisen hyvänä, jossain 1:50 paikkeilla, mutta loppua kohden vauhti hidastui 2:00/500m paikkeille. Toisaalta Cindy-kierrokset menivät kohtuullisen hyvin ja huomasin kehittyneeni punnerruksissa sillä niissä ei nyt tullut totaalikuolemaa. 

Treenissä kesti 38 minuuttia kokonaisuudessaan ja siinä ei ollut käytännössä kuin muutaman sekunnin lepotaukoja kun siirryin tangolta soutulaitteelle. Tämä meni siis aika hyvin peruskuntotreenistä vaikkakin sykkeet tuntuivat ainakin paukkuvan paikoitellen aika korkeallakin. Treenin jälkeen mulla oli semmoinen olo kuin olisin juossut seinäään päin. Time capin asettaminen 30 minuuttiin ei olisi ollut huono vaihtoehto. Silti, erittäin hyvä treeni jonka ideaa aion jatkossakin hyödyntää eri variaatioilla eli Cindy-kierroksen tilalla voi olla mitä tahansa, 10 hupsua tai 3 köysikiipelyä yms. 

Ennen soutelua otin myös hieman tempausta pohjille ja hyvinhän se kulki. Otin ensin kolmosia 65 kiloon asti jonka jälkeen kakkosia 70 kiloon asti kyykyn kautta. En ole aiemmin koskaa tehnyt squat snatchia 70 kilolla kahta toistoa putkeen. Jopa 75 kg eli entinen pr-paino tuntui siltä, että sen olisi voinut nakutella kahdesti mutta vielä ei ollut sen aika :)



Treenien jälkeen suuntasin lievässä nestehukassa nokan kohti Lappeenrantaa ja Karjalan Kovin-kisoja! Vietin paikanpäällä lauantain ja oli kyllä pirun miellyttävä kokemus. Tästä lisää myöhemmin

keskiviikko 12. elokuuta 2015

Voimailua

Kirjoitin viimeksi, että nyt lähiaikoina en stressaa ykkösmaksimeista vaan pääasiallisena tavoitteena on painonpudotus. Tällä tiellä ollaan edelleen ja nyt kolmatta viikkoa siistityllä ruokavaliolla. Käytännössä olen vähentänyt hiilareita reippaasti ja paino onkin pudonnut jo nyt muutaman kilon. Toistaiseksi painonpudotus ei ole vienyt treenitehoja vaan oikeastaan päinvastoin.

Heikkouksien kimpussa


Viime viikolla tuli haettua saman session aikana takakyykyn vitos, kolmos ja ykkösmaksimi. Näistä parani kaikki muut paitsi ykkönen.

Backsquat 5RM - 120 kg
Backsquat 3RM - 130 kg

Lihan riiputusta


Teknisesti eivät olleet hirveän hyviä kyykkyjä mutta silti olin tyytyväinen. Pohjilla oli voimasykli jossa tehtiin 4 x 6 toiston sarjoja. Ensi voimajaksossa tullaan tekemään sekä mavea, että takakyykkyä ja lisäksi teen ylimääräisenä etukyykkyä joten loppuvuotta kohden jalkojen pitäisi vahvistua. Se onkin tarpeen sillä jalat ovat yhdessä heikon keskivartalon kanssa mun suurin heikkous.



Tällä viikolla tulikin sitten lisää ennätyksiä deload-viikosta huolimatta. Menin eilen salille ilman suunnitelmaa ja päädyin jälleen tekemään clean & jerkkiä. Tein alkuun kyykyn kautta ja aina muutama split jerkki tai push jerkki päälle. Jatkoin tällä tyylillä 80 kiloon asti jonka jälkeen tein aina yhden clean & jerkin per minuutti. Aiempi PR on 105 kiloa ja se meni nyt helposti. Otin siitä vielä 107.5 kg helposti ja sen jälkeen 110 kg joka ei ollut enää helppo mutta tuli kuitenkin. Täytyy myöntää et tämä PR tuli aika puskista sillä en ole tehnyt juurikaan raskaita työntöjä lähiaikoina.

Tuossa 110 kilon nostossa rinnalleveto tuntui edelleen kevyeltä joten ladoin tankoon 115 kiloa ja otin sen helposti raakana ylös. Siihen vielä päälle 2.5 kg ja lopputulema päivän treeneistä oli tämä

Clean & Jerk 105 kilosta 110 kiloon(pr)
Power clean 110 kilosta 117.5 kiloon (pr)

Joskus näin :). Eli voimat on kohdillaan.